Panowie, potrzebuję Waszej rady. K701 chyba nie są jednak słuchawkami dla mnie - wszelka ochota na szukanie odpowiedniego zestawu już mi przeszła (nie wspominając już o kwestiach finansowych), dlatego szukam czegoś nowego - a mianowicie wygodnych, łatwych do napędzenia, zamkniętych słuchawek o ciepłej barwie. Mój tor składa się z Micro DAC'a i Micro Amp'a firmy HeadRoom. DAC jest dosyć zimny, wykorzystuje on ten sam przetwornik D/A co E-MU 1212m i niektóre aplikacje Lampucery. Sam wzmacniacz określiłbym mianem neutralnego, nie dodaje za dużo od siebie, za to jak na takie maleństwo mocy ma sporo, z AKG daje sobie radę znacznie lepiej niż dziurka w Beresfordzie TC-7520. W związku z zimną charakterystyką samego toru, szukam słuchawek, które ją zrównoważą. Na myśl nasuwają mi się 3 modele, klasyczne Denony D2000, Shure SRH840 i najdroższe z nich - Ultrasone Pro900. W związku z ceną Ultrasone'ów, wolałbym ograniczyć się do dwóch pierwszych modeli, jednak jeśli różnica będzie warta dopłacenia, to to zrobię. :) Jakieś propozycje?