Siema,
no więc dopiero zaczynam swoją przygodę z lepszymi słuchawkami itp. Wcześniej posiadałem tylko dokanałowki itp, a teraz chodzi mi typowo o nauszne. No więc; słucham głównie Rocka, lubię lekko ciepły dźwięk ale nie przebasowiony, raczej dający frajdę ze słuchania, aniżeli detaliczny. Zastanawiałem się na Cal!, mam nawet okazję kupić używki zrekablowane, jutro dostanę odpowiedź. Myślałem jeszcze o Grado Sr60 ale ponoć średnio wygodne bo nauszne,a nie nagłowne. Moją uwagę przykuły również Akg K530, nie powiem podobają mi się z wyglądu i ponoć grają dość dobrze.Znalazłem również Shure SRH 240, mało na ich temat wiadomo ale biorąc pod uwagę że starsze modele grają świetnie, to one też mogą być dobre. Drugim moim problemem jest dobór źródła, nie mam dużo kasy i chcę zakupić jakiegoś używanego Cd-ka, do tego dokupić ewentualnie wzmacniacz typu MxM jeśli będzie to konieczne.Szukałem trochę i dość tanio mogę wyrwać Technics SL-PG390, TECHNICS SL-PG480A, DENON DCD 625 i NAD 5240 lub Yamahe CDX-530e. Czy któryś z nich nadał by się na początek do słuchania na słuchawkach?
Pozdrawiam