Co do U9 to nie wiem (pytac Piotra Ryke), odnosnie GS 1000 przyznam sie, ze tez jestem juz skolowany jesli przychodzi do porady, mimo ze sam takowe posiadam z nieco innym kablem. Sek w tym, ze dla jednych graja te Twoje (ze standardowym kablem) za jasno i za ostro na gorze, dla drugich wcale gory nie ma az tak wiele, a wrecz jest dosc stonowana. Dla tych ostatnich polecilbym niemal bez zastanowienia znakomity tranzystor Rudistor RPX-33 (sam go mam), jedno jest pewne, ze bas, transparentnosc i dynamike (makro i mikro, ona sprawia moim zdaniem ze na barwy z GS 1000 nie narzekam zupelnie) ma on wybitna (w tej cenie zwlaszcza) i super sie to sprawdza z GS 1000 (przynajmniej tymi co ja mam) przestrzen natomiast jest tu o wlos za wymienionymi. Chyba bez posluchania (i to najlepiej tak z tydzien u siebie) to nie ma szans abys trafil (znaczy sie, moze i powinno, zawsze byc dobrze,ale to nie to samo co b.dobrze)z przypadku, mnie sie wydawalo, ze one zagraja wszedzie super,ale tak byc nie musi o dziwo. Moje zrodlo (MHZS 88) bylo nieco ciemnawe z lampami Mullard M8137, generalnie znakomite (choc nieco zbyt rozmazane poetycznie w swym kresleniu przestrzeni, detali i z lekka kremowoscia na gorze), drogie lampy,ale ostatecznie wrocilem do tanich (i moim zdaniem wyraznie lepszych niemal pod klazdym wzgledem, przynajmniej dla mnie i po zrobieniu tych 100 godzin) Tung Soli z nowej produkcji i teraz zrodlo moge uznac za delikatnie jasne i to sie idealnie komponuje. Niestety, Rudistora nigdzie nie posluchasz (mam na mysli salon audio), a w ciemno to lepiej nie kupuj, nie chce miec nikogo na sumieniu. Moze inni cos madrego podpowiedza. Powodzenia.