Nie ma sprawy nano.
Możesz mnie też udusić.
A co do Uhera ma bardzo pochlebne opinie w necie. To jeden z najlepszych tunerów jakie wypóściła firma UHER i nie tylko.
Plasuje sie jako jeden z najciekawiej analogowo grających tunerków.
No i co ? - mało o nim piszą ponieważ wyprodukowano ich podobno tylko 2000 szt.
A pozostało pewnie jeszcze mniej.
Mam zatem rodzynka.
A tu tekst pewnego sprzedającego ten tuner w USA, cytuję:
"Nie znajdziecie jeszcze jednego z nich, a z wielką niechęcią zastanawiam się nawet nad jego sprzedażą. W Stanach Zjednoczonych jest tylko 10 takich tunerów.
.................. Jest powód, dla którego nigdy nie widzisz jednego z nich na sprzedaż, są po prostu tak dobre. Przy odpowiednim sygnale mogą one rywalizować nawet z najlepszym cyfrowym interfejsem. Jeśli poważnie myślisz o swojej FM, to jest tuner, który masz. Nic nie jest bliskie, z wyjątkiem bardzo drogich i wysoce zmodyfikowanych tunerów kosztujących 5-10 razy tyle, co jest prawie niemożliwe do znalezienia. Dla tych, którzy nie znali Uhera, w jego złotym wieku pod koniec lat 70. wykonali wiele zleceń z bardzo wyrafinowanymi urządzeniami audio, a nawet pracowali dla NASA. Firma słynęła głównie z mikrofonów i talii szpulowych, konkurujących z Nagrą, Stellavox i Lyrecem. Niektóre nagrania na taśmie magnetofonowej Uher odegrały kluczową rolę w skandalu Watergate. Firma zbudowała również własne komponenty, takie jak wzmacniacze i tunery. Ich najlepszym tunerem jest EG-751 wyprodukowany w 1979 roku w ograniczonej ilości (mniej niż 2000 sztuk), aby wziąć udział w "Wojnach Tunerów" końca 1970 roku, aby konkurować z Wega Lab Zero (250 sztuk), Klein + Hummel FM2002 (~ 800 jednostek), Wieschhoff / Restek FM-3003 (mniej niż 50 wiadomo, że zostało zbudowane). Mój przyjaciel, który ma EG751, jest również właścicielem Accuphase T109 i komentuje, jak Uher jest bardziej otwarty, przestronny i przyjemniejszy do słuchania. To dużo mówi. W moim własnym testowaniu porównawczym odkryłem, że jest to drugi najlepszy tuner, jaki kiedykolwiek słyszałem w formie magazynowej. Nieco lepszy niż upragniony Pioneer F26. Najlepszym z nich jest Wega Lab Zero - uznany za najlepszy tuner FM kiedykolwiek w 1980 Audio Review, a nawet w recenzji Stereoplay z 1997 roku (pokonując Kenwood L-02T, Sansui TU-X1, K + H FM 2002) Wega jest bardziej wyrafinowana i dokładna, jak słuchanie naprawdę dobrego nagrania cyfrowego. Ten Uher jest prawie tak dobry, a ja twierdzę, że ma bogatszy i głębszy dźwięk. Rozmiar sceny dźwiękowej upokarza wszystko, co słyszałem (Sony ST-A6B, Kenwood KT-917, Kenwood KT-9900, Pereaux TU-1, NEC T-710, Sansui TU-X711 itp.), Posiadam około 50-60 najlepszych tunerów i jestem w stanie dokonać tych twierdzeń z autorytetem. Uher jest szczególnie dobry w rozszyfrowywaniu złożoności muzyki klasycznej. Orkiestra wypełnia twój pokój i zalewa cię muzyką, czyniąc cię obserwatorem w dużej sali koncertowej. Wyobraź sobie transmisję na żywo w sobotę z Metropolitan - żadne nagranie nie nadąża za tym doświadczeniem. Na ostatnim zdjęciu widać Wega Lab Zero (sprzedany niestety), Saba MD 292 (sprzedawany) i mój inny EG 751. Posiadam również satynową tarczę Saba MT-201, MD-292 i Uher EG-750. Nie trzeba dodawać, że znam tych tunerów całkiem dobrze i co mogą zrobić. ......
.......
Ma zarówno złącza RCA i DIN, jak i połączenia antenowe w paśmie FM. Można go dostroić z 87,5 do 108,00 MHz z przyrostami 50 kHz, a na końcu skali znowu zaczynają się kroki na drugim końcu - rzadka operacja na rowerze, która jest bardzo przydatna. (AM jest od 531 do 1602 kHz.) Został on wyprodukowany tylko na rynek zachodnio-niemiecki, który obsługuje napięcie 220V."