Potrzebujesz dwa trafa (chyba, że chcesz słuchać jednego kanału). Niekiedy występują 2,4 lub więcej uzwojeń pierwotnych. Można w różny sposób wybrać sobie przekładnie zwojową. Dodatkowo umożliwia to (2 uzwojenia) wyprowadzenie "zera", które stanowi punkt odniesienia dla sygnału symetrycznego. W niektórych rozwiązaniach preferuje się podłączenie ekranu właśnie po stronie pierwotnej z tym "zerem". Na sieci jest troszkę o tym napisane w kontekście pre mikrofonowych i do wkładek MC.
Jeśli masz zamiar samodzielnie wykonać takie trafko, to podziwiam. Próbowałem z mizernym skutkiem. Dobry rdzeń amorficzny na kształtce, którą da się nawinąć i złożyć jest trudny do zdobycia. Rdzenie proszkowe o dużym Uo są zwykle toroidalne i ciężko nawinąć kilkaset do kilka tysięcy zwojów wtórnego bez odsiadywania dożywocia ;) (wiem - próbowałem z drutem o średnicy 0,05mm)
Od kwadratu przkładni zależy impedancja wyjściowa wkładki widziana przez pre MM. Z prostego przeliczenia pojemności przewodów łączących i imp wyjściowej łatwo obliczyć jaki filtr sobie fundujemy. Ogólnie fajnie step-up zrobić z przekładnią jak największą (życzę powodzenia), albo kupić gotowce z Lundahla czy Jensena.