-> folab
Słuchałem krótko RCD-971 i mnie z nóg nie zwalił, może oczekiwałem za dużo ale ostatecznie doszedłem do wniosku że to jeszcze nie to :] Co prawda nie słuchałem na słuchawkach tylko na swoich koumnach, Dynaudio 52SE podpiętych do dzielonego Rotela RC990/RB971, tak więc teoretycznie powinno się to dobrze zgrać. Tylko, że brakło mi w tym dźwięku przede wszystkim barwy, reszta była na b. wysokim poziomie ale cóż z tego, skoro DAC Muse daje pod tym względem milion razy bardziej kolorowy dźwięk. Może popróbuj w tym kierunku ? Chyba że boisz się jeszcze dodatkowych wydatków na kabel ;) Ale pomyśl sobie ile możesz zaoszczędzić na płytach, bo przez DACa można przecież słuchać muzyki zrzuconej bezpośrednio na dysk do z komputera ;)
W krótkiej naszej rozmowie ostatnio próbowałem zasugerować jakiś lampowy CD z chinlandu ;) Nie wydaje mi logiczne wrzucać je wszystkie do jednego wora, że niby grają średnicą. Ktoś miał na audiostereo Stelmacha i po zmianie na MHZS 88E stwierdził, że ten gra bardzo podobnie ale bez typowo Stelmachowskich wad.