Panowie atmeg i ArSo1981 - czy was tak troche przegrzało na zime po właczeniu c.o.???
Wyjaśniam:
Atmeg zachwycił sie muzyką "bradci słowian" wiec podałem mu przykład "ALISA" - muzyka jak muzyka nawet dobra tylko ze wykorzystywana propagandowo przez putinowkę.
Porównajcie sobie ten rosyjski metal-folk "słowiański" z podobnymi słowiańskimi motywami folkowymi z Polski -... U Rosjan jest rodina i wzonisłe hymny narodowe, u Polaków jest prawdziwy folk - o leniuchowaniu, piciu i podrywaniu lasek. Tak ajest róznica między kultura a propagandą.
Czego jeszcze nie zrozumieliście z moich poprzednich wpisów?
Na zespół "Leningrad" wpadłem słuchając muzyki zesp. "Poparzeni kawą trzy". Mają w repertuarze kilka ich piosenek w tym dwie po rosyjsku, które tak kaleczą akcentem, że postanowiłem posłuchac sobie oryginałów w wykonaniu zespołu "Leningrad". I z tego powodu tylko wkleiłem w tym watku klipy tej rosyjskiej muzyki. Żadnych ideologii za tym nie ma, ani baśni o "braciach słowianach".
Muzyka rosyjska jest w Polsce praktycznie nie znana, więc przy okazji przywołałem wspomnienie jedynego zespołu pawie-rockowego z Rosji, który kiedyś w Polsce cieszył się jakąś - choć skromną - rozpoznawalnością - czyli zespół "KINO" i Wiktor Coj.