klasyka podziemnej muzy ,niszczonej , opluwanej i poniewieranej przez wszelkich predstawicieli jedynie słusznej ideologii :) przez wiele lat .i co sie stalo po latach ? ....muza jest ,muzycy zarabiaja a ci co tak psioczyli juz sie przestawiaja na ? na co ? na diskopolo :) .oczywiscie nie wszyscy .ale ja nie o tych co sie przestawili albo przestawią tylko o jednym z fajniejszych numerow tej muzy z czasow kiedy jeszcze nie nazwano tego disco polo ,swoja droga nazwa jest beznadziejna jak tez inna -muza chodnikowa .zawsze chodzilo o ponizenie tego nurtu .minelo kilka kilkanascie lat i ta muzyka nadal zyje i co ?nadal wkórwia wielkich tworcow sztuki ze istnieje .najchetniej zakopaliby to .ale nie moga :).
tak wiec kasyka muzyki niezaleznej :
wideo z 93 roku ale ten numer zawojował kraj długo zanim zaczeto wykożystywać te niezależną muzyke w telewizji .
Ktoś sie zapyta oco chodzi ,czy ja promuje diskopolo ,nie .w zadnym wypadku nie promuje wspolczesnego disko polo :) bo jest żalosne ale mam sentyment do wielu utworow i zespolow które dzialaly na poczatku lat 90tych.
a jak to sie stalo ze typ wychowany na bluesie , hard rocku slucha takich nagran ? bo czesc z tych utworow jest poprostu dobra i tyle , tak jak ten powyżej przytoczony numerek .jest super .
---------------------------------------------------
A ,ktoś pomyśli ,bo pospolite ludzie lubia pospolita muzyke taka bezwartosciowa .To polecam posłuchać naszej muzyki ludowej i ocenić ja jako muzyke pospolita i bezwartosciowa . ..... Ludzie wiedzą co jest dobre jedynie reaguja z opuznieniem jak gotowana zaba .ale ja nie zaba ani typ co chce miec przyjaciół na forum i pisze jak jest .