Witam,
Zamierzam podłączyć wzmacniacz do komputera poniewaz jakosc dzwieku z obecnego systemu mnie nie satysfakcjonuje.
Wzmacniacz co prawda jest polaczony z slaba karta dzwiekowa Sound Blaster Live! ale jakosc dzwieku jest duuuuzo gorsza niz ta CD ktora slucham ( wiem ze napewno nie bedzie taka sama ale ogladanie filmu lub przegladanie youtube na polaczeniu jakie jest jest kiepskie , bas jest dudniacy wszystkie jest takie zlane i przytlumione).
narazie polaczylem wzmacniacz z karta dzwiekowa za pomoca Mini jack 3.5mm (pc) - 2x RCA (wzmacniacz).
Prosze o porade jaki jest najlepszy sposob aby uzyskac lepszy dzwiek z komputera ktory jest zrodlem , tak aby dzwiek "przechodzil przez wzmacniacz".
1.Czy wymiana karty dzwiekowej bedzie najlepszym sposobem na polepszenie dzwieku ?
2.Jakim kablem polaczyc nowa karte dzwiekowa ze wzmacniaczem,(2x rca / 2x rca ? cyfrowy , czy analogowy) ?
3.Na karte dzwiekowa moge przeznaczyc do 500 zl , karta ma byc uniwersalna , glownie przez komputer ogladam filmy , przegladam filmiki z youtube oraz wykonuje standardowcze czynnosci przy komputerze przy ktorych nieraz slychac dzwiek ;)
Prosze o propozycje jaka karte dzwiekowa moge dokupic do komputera stacjonarnego.
Jeszcze jedno mam pytanie , moze od karty dzwiekowej lepszy by byl jakis dac ? i jesli tak to jaki ? i czym one sie roznia od kart dzwiekowych ? aha i jakim kablem najelpiej polaczyc wzmacniacz z "dzwiekiem z PC" czyli z karta muzyczna lub dac? przy ktorym sie uzyska najlepsz dzwiek ?
wspomnie ze w tych tematach jestem raczej zielony :)
A czy jest mozliwosc podlaczenia komputera do CD playera a CD player dalej do wzmacniacza ? Poniewaz w cd playerze mam wejscia optyczne i coaxialne.
Prosze o porady
Bartek