Toggle navigation
Audiohobby.pl
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Close
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie
Dla początkujących
Ogólnie o audio
Słuchawki
Magnetofony
DIY
Lampy
Gramofony
Audio z PC
Kable i akcesoria
TV i Video
Studio
Muzyka
Kupię / Sprzedam
Sprawy forum
Pogaduchy
Salon
Audiohobby.pl
Audio
Ogólnie o audio
Wybieramy Urządzenia Roku (?)
Drukuj
Strony:
1
11 Odpowiedzi
10515 Wyświetleń
lancaster
Gość
30-03-2008, 13:41
.... możnaby było sie pokusić o wybor najbardziej wartosciowych urzadzeń 2008 w conajmniej kilku kategoriach(źródło/ amp/ zestawy głosnikowe/ słuchawki/ ampy suchawkowe/ płyta roku/ kable(hehe))....pisze o tym juz teraz coby zgłaszać kandydatów :)
....przy okazji bedzie wiecej czasu aby wyrobic sobie zdanie o konkretnym urządzeniu....w porównaniu z tym, tamtym i owym :) Poprosi sie Zbyszka to zorganizuje nam akies karty do głosowania ;)
Tak mi przyszło do glowy....
Krysew
541
/
6105
Ekspert
30-03-2008, 13:46
>Lancaster
A to mają być urządzenia fabryczne czy nie tylko?
lancaster
Gość
30-03-2008, 13:50
Krysew, wszystkie urzadzenia nasze są :) W końcu to nie sklep czy pisemko branżowe....niech zwyciężą najlepsi a nie najlepiej promowani ;)
Rafaell
5033
/
6099
Ekspert
30-03-2008, 13:55
>> lancaster, 2008-03-30 13:41:30
Czyli rozumiem urządzenia nowe ?
Ciekawe może by po prostu zrobić wybory regionalne a później wytypowane sprzęty potraktować łągodnie w ogólnokrajowym spotkaniu, logistycznie i organizacyjnie jest to niezłe zadanie do wykonania. Dobrze jakby nowe urządzenia startowały w klasach cenowych i klasie Open, czyli starsze wyroby w tej ostatniej klasie mogły by też startować.
Pozdrawiam
Rafaell
Krysew
541
/
6105
Ekspert
30-03-2008, 13:58
>Lancaster
A DIY to będzie jako oddzielna kategoria czy razem :)
Rafaell
5033
/
6099
Ekspert
30-03-2008, 14:19
Dobrze jakby DIY wystartował w grupie OPEN to nie są ułomni żeby im osobno organizować olimpiadę
Rafaell
lancaster
Gość
30-03-2008, 20:45
Wszystkie urządzenia niech stratuą w jednym wyścigu :)
....tylko wiecie....trzeba będzie to porównać zeby uczciwie ocenić....a o ile urzadzenia powiedzmy fabryczne są ogólniedostępne o tyle DIY są raczej w pojedynczych egzemplarzach....nie wiem jak to pogodzic, bo dostepnosć i mozliwosc porównań mocno ograniczona...
Piotrze, jaka jest twoja sluchawkowa propozycja ?
majkel
7477
/
6102
Ekspert
30-03-2008, 21:32
Panowie, tylko kategorie cenowe wprowadźcie na zasadzie, że droższy nie wchodzi do wyścigu, ale tańszy może wejść w grono droższych, najwyżej wyląduje odpowiednio wyżej. Bo ja też mam kandydata - napęd do słuchawek.
majkel
7477
/
6102
Ekspert
30-03-2008, 21:34
Dobra, napiszę jeszcze raz, bo pomieszałem, a edycji postów nie ma póki co: kategorie powinny być "do", a nie "od do", czyli np. do 1000zł, do 2000zł, do 4000zł, do 8000zł, itd., ale Ci z niższych kategorii startują też w wyższych.
lancaster
Gość
31-03-2008, 13:53
Kategorie cenowe widzialbym jakos tak:
Urządzenia/kolumny
do 2Kzł
do 6Kzł
do 12Kzł
open
dla słuchawek i wzmaków sluchawkowych poprosze o propozycje ekspertów :)
Moze zaproponuję dla słuchawek:
do 200zł
do 500zł
do 1000zł
do 2Kzł
open
Wpszcie Wasze typy - tak by był czas na porownania i osobiste reflesje.
Cervantes
398
/
6105
Zaawansowany użytkownik
31-03-2008, 23:48
Ja bym zaproponował Odgrody jako kolumienki do 2Kzł. Ale to by było chyba nieuczciwe : )
.............................
no box is best box
.............................
When the Last Tree Is Cut Down, the Last Fish Eaten, and the Last Stream Poisoned, You Will Realize That You Cannot Eat Money
lancaster
Gość
01-04-2008, 05:43
Carvantes, ja to spkonie mogę zroponowac odgrody w open :)
Mialem kiedys porównanka.i tak np. kolumny x(slynace z niedoscignionej średnicy) przy kolumnach y(w legendach znane jako nie do wykoszenia do 30Kzł) zagrały nieco lepszym środkiem i przestrzenią, ale też bardziej sucho i ogólnie jednostajnie(zwlaszcza burczybasowy charakter basu ładnie sie zaznaczył:))
.postawione przy kolumnach y odgrody skosiły je pod kazdym względem na dzień dobry tak ze własciciel kolumn y(tych nie do wykoszenia do 30Kzł) postanowił je sprzedac i rozejrzeć sie za babbcinymi glosnikami :)))) .im dużej sluchaliśmy tym bardziej kolumny "które można stawiać przy kazdych do 30Kzł" były cieższe do strawienia....Czy mozna sie
dziwić ?
ceny kolumn x i y ok 10Kzł..dodam tylko ze walka miedzy x i y trwała do ostatnich sekund....a i tak kiedy wjechały kolumny z(kosztujące4-5Kzł) to się okazało ze mają lepsze od x i y wokale....ach te audiofilskie dylematy....pewnie trzeba kupic paczki za 50Kzł żeby zagrały lepiej od odgrody ? ...gorzej jak znów nic z tego ;)
Pozdrawiam posiadaczy :)
Drukuj
Strony:
1
Audiohobby.pl
Audio
Ogólnie o audio