Odpowiadasz na wpis
>> lancaster, 2009-09-17 10:09:45
"Nie traćcie nadziei (...)"
Do wnetrza siebie patrzcie i tam wiary czystej szukajcie. Przeto tylko najczysztrzej wiary dusze nagrodzone zostana i w swiatlosci krolestwie spokoju wiecznego zaznaja. Szukajcie toru absolutnego w swym ziemskim zyciu, a poszukiwania Wasze osadzone zostana sprawiedliwie i madrze. Albowiem tylko najszlachetniejszej wiary i najczystrzej duze do krolestwa wiecznego hi-endu wstep maja.
Podobno ten wers nie wystepuje juz w znanych i dostepnych przekladach:
Gdy padna juz przetworniki wasze, spokoj wasz wieczny bedzie a i zycie swe dotychczasowe innym zobaczycie i nowe spojrzenie zyskacie. Spokoj ten jednak tylko zludnym jest i zwiesc sie nie dajcie. Nie lekajcie sie wtedy, tylko wiara najczystrza przez czasy mroku w jasnosci do wymiany gwarancyjnej lub zakupu nowego prowadzic was bedzie.
---
>> chrees, 2009-09-17 09:56:08
Już niedługo się przekonam. Miałbym pewne typy, które prawdopodobnie zadośćuczyniłyby moim słuchafonom, tyle tylko, że znajdują się one poza moim finansowym zasięgiem.
No to pochwal sie pochwal Chrees :)))
---
>> Rafaell, 2009-09-17 10:12:26
>> fallow, 2009-09-17 08:30:24
Ja to nazywalem tak, ze w Grado jest "przeciagniety do granic mozliwosci reverb" - a jezeli ktos tak wlasnie widzi naturalnosc to bankowo Grado beda dla niego bardziej rzeczywiste i bardziej przekonujace.
Moim zdaniem mówimy o dwóch różnych systemach słuchawkowych zarówno z Grado GS1000 jak i Sennheiserami 800. Tor lampowy poprawia? 800 i są bardziej strawne ale przy GS1000 właśnie robią te przeciągniecia na które się skarżysz-po prostu w nisko 36 omowych słuchawkach pada kontrola i tyle. Moim zdaniem wzmak tranzystorowy dobrze przysługuje się Grado. Bardzo mnie kusi Violelectric HPA V200 z tym swoim DF 800, no bo skoro na LP99/2 było bardzo dobrze po drodze wyszedł poprawiony silniejszy o 25% Lake People G100 więc może być bardzo miodnie.
Rafaell faktycznie cos w tym moze byc. Byc moze lampowe granie pomaga wlasnie Sennheiserom a Grado wcale nie do konca. Mam nadzieje, ze kupisz HPA V200 i tez bede mogl posluchac ;)
Zastanawia mnie jednak to - tez mialem RudiStora NX33 symetrycznie podpietego do Lynxa Two - precyzji i kontroli tej karcie na bank odmowic nie mozna a i tak Grado graly jak dla mnie w ten sam sposob.
Mysle, ze faktycznie moze byc tak jak piszesz, ale mimo to ten dlugi reverb to cecha Grado ktora albo sie lubi albo nie, pozbyc sie jej raczej nie mozna.