>> magus, 2008-09-20 11:38:31
Oj trochę się pozmieniało w rankingu na przykład drugi raz zarówno na Lake People G99/2 jak i Rudistorze zaczeły mi się podobać Grado GS-1000 wcześniej po prostu byłem zniesmaczony-czyli te słuchawki nie z wszystkim potrafią zagrać (jak sporo innych producentów) a słuchałem ich parę razy wcześniej . U mnie nie mają prawa dobrze zagrać Ultrasone Edition9 ale sądzę że u Piotra Ryki mogą mile zaskoczyć ,on czuje te słuchawki i wie jak im dogodzić. Aktualnie słucham na chyba wcześniejszych z lat 80 Pioneerach Monitor10 (późniejsze tak samo oznaczone i wyglądające grają jakoś klasę niżej nie piszę tego gdybym nie słuchał słuchawka w słuchawkę) Mam w rezerwie u dzieciorów SonyMDR7509HD i te moje Pioneery mimo niższej mocy (700 a 3000mW) po prostu lepiej grają, niżej schodzą maja fajniejsza średnicę,z wysokimi mimo że sa ciemniejsze np od BD880PRO pokazują ciut za dużo szczegółów np kalectwo wyposażenia naszych młodych zespołów w instrumenty perkusyjne. Pomógł by im jeszcze wzmacniacz z dużą rezerwą mocy (ale tylko do tzw młocki) W kolumnach które mam 15" napędzany AM250 jednak moim zdaniem potrafi lepiej zagrać na niskim basie jest on bardziej przekonywujący co do realizmu nie tylko przestrzennego ale i brzmieniowego no cóż ja słucham i na kolumnach i na słuchawkach. W kolumnach u mnie jest dobrze na razie do 5 kHz a reszta czeka na inwestycje by coś porządnego wstawić, np Heile; bas poniżej 30Hz też mógłby być doinwestowany jeszcze drugim kompletem 15" ciętymi na 30Hz,żebym go miał płasko do tych 23 Hz :) no ale jak to mówią na południu według stawu grobla
Rafaell
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------