A co Ci tak na tych lampach zależy? Czy chodzi o ciągłe wymienianie baniek? Ja dzięki powrotowi PS1000 dostroiłem tak Black Pearl, że zmiana w którąkolwiek stronę byłaby psuciem, więc podmiany nie mają sensu. Dopieszczanie odbyło się na poziomie bardzo drobnych niuansów typu ile zwojów przewodu przepuścić przez filtr EMC. Okazuje się, że nie może być ani za mało, ani za dużo, więc filtr ma sens także brzmieniowy, nie tylko o stabilność chodzi. Przy okazji, jest to rozwiązanie technicznie i brzmieniowo lepsze od klasycznych dławików.
Przez grzeczność nie napiszę jaki drogi wzmacniacz lampowy wyprowadziłem z równowagi za pomocą moich T1. Zaczął burczeć w obydwu kanałach gdy się odpowiednio ustawiłem względem sprzętu. Zdaje się po to też Beyerdynamic ten ekran wykombinował, który ja miałem wtedy odłączony. No ale, tak nie powinno być, a przynajmniej nie w użytecznym zakresie potencjometru, a i z tym można sobie poradzić na poziomie wzmacniacza.
Ad 1) Powinno być dobrze, jeżeli Ci się spodoba to co usłyszysz. Ja nie słyszałem tej kombinacji ani nawet WA6 SE z czymkolwiek.
Ad 2) Można lepiej za 11kzł mniej według moich kryteriów poprawnego brzmienia.