Nie znam się na kinie domowym, więc trudno mi Ci coś polecać. Moja przygoda z DVD skończyła się kiedyś na Panasonicu RA-71. Teraz filmy oglądam z laptopa na projektor a dźwięk poprzez zewnętrzny DAC USB w stereo.
Pioneer PD-S507 czy nawet PD-S707 to jest klasa budżetowa cały czas, a nie jakiś wybitny sprzęt. Nie zrozum mnie źle ale do takiego amplitunera kina domowego, pewnie też nie masz wybitnych głośników i nie widzę uzasadnienia ekonomicznego kupowania drogich wypasionych CD playerów. Chyba że zamierzasz kupić do tego jakieś dobre słuchawki, ale wtedy też nie wiem czy nie lepiej byłoby kupić jakiegoś DACa ze wzmacniaczem słuchawkowym i wpiąc go do tego LG co masz.
Ostatecznie możesz sobie kupić tego PD-S507, tylko raczej nie liczyłbym na jakieś rewolucyjne zmiany w brzmieniu. Widzisz ja posiadam parę fajnych starych CDecków, ale w aspekcie jakości brzmienia można coś taniej wykombinować. Ja swoje posiadam, z sentymentu, bo sprawiają mi frajdę i jeśli tak do tego podchodzisz to kupuj Pionka ;)