Dzisiaj pojechałem do centrum Gostynia by zakupić 1 sztukę B&S 60min, rok temu chodziłem po deptaku i pamiętałem w którym sklepie ta kaseta leżała, niestety dzisiaj patrzę a sklepu już nie ma.
Przypomniałem sobnie jeszcze o jednym sklepie RTV gdzie za kasetami nie patrzałem jeszcze - przy wyjeździe na Leszno i podjechałem tam, pytam o kasety i widzę że rewelacji nie ma - TDK CDing , T1, FE, Memorexy, Basf FE. Mówię kolesiowi że wezmę CDing i Memorexa (pierwsza bo ma dobrą taśmę, drugi bo też nie najgorszy i do tego 90tki, których miałem niedobór). No to kolo wyciąga te kasety i robi się szpara mdz kasetami i widzę ... literki "SON" i "Me" - no to mówię "to co tam leży - sony metal - niech pan wyciąga" no i wyciągnął super XRkę niesamowicie zakurzoną, do tego bokiem wyleciał BASF z tym złotym półkolem w dobrej długości 54min.
Kosztowało mnie wszystko razem 23zł, basf ma fajne rolki (nie umiałem chwycic ostrości aparatem niestety), a XR ma dobrą kasetę - taką jak w metal-S.
Ponad rok temu w małym sklepie w smochowicach w Poznaniu też dopadłem jedną sztukę XR-a, ale kosztowała 6zł więcej (16) i do tego była w brzydszej kasecie - tej w jakie pakowali szare UX-Sy zawijane w ciemnozieloną folię