>Pastwa
Box HM to chyba zupełnie "inna bajka" niż ten "metrowiec" Mozarta. Myślę, że porównywanie artystów ze stajni HM (nawet jak niektóre z tych nagrań nie są bardzo dobre) do zespołów typu "Philharmonia Slavonica" (o ile ten box Mozarta to tego typu produkcja) jest daleko niestosowne. Ale jak pisałem, dostaniesz to napisz kto tam gra (i jak gra). W końcu jak za tyle płyt (170) to "taniej niż najtaniej";) i ostatecznie będziesz miał taką bibliotekę z Mozartem.
Ja dzisiaj też wybrałem się na zakupy (jak baba, tylko po inny towar;)) i wróciłem z 21-oma płytami;) - 2 boxy i jedna "solo".
Jeden box to drugi już u mnie komplet symfonii Beethovena, tym razem Wiedeńscy Filharmonicy pod Rattle\'m. 5 płyt za 69,99zł.
Drugi box - też Rattle - Mahler, komplet symfonii plus pieśni. Razem 14 płyt za 99,99 zł. Z racji tego, że większość płyt to u mnie muzyka dawna więc zakupiłem Mahlera na początek w celach poznawczych.
Pytanie do miłośników Mahlera - jak te nagrania pod Rattle\'m wypadają na tle innych interpretacji? (pytam, bo praktycznie w Mahlera dopiero wejdę).