Kolejne podejscie do padow dla ATH-L5000, mialem juz sobie dac spokoj po dwoch poprzednich niejednoznacznych probach, o ile ciekawych w danych aspektach to jednak dajacych calosciowo regres dzwiekowy, podle mojego gustu, ale jak to u audiofila, nie ma odpoczynku od poprawiania, zamowilem wczoraj kolejne pady i wlasnie przyszly, godzine temu moze.
Relacja na goraco, bo potem znowu moze sie niechciec, a jak bedzie sie chcialo to chociaz latwiej zarejestrowac zmiany. Kupilem pady od Brainwavz, rozmiar XL, hyrbydy (skora po bokach, od wewnatrz perforowana, od strony dotykajacej glowy jest zamsz).
Od pierwszych sekund slychac ze nie ma wad poprzednikow, dzwiek zachowal naturalna propagacje fal (wada wersji standardowej Braiwavz rozmiaru L), a jednoczesnie sie nie rozrzedzil przesadnie oslabiajac impakt (Dekoni fenestrated).
Co tu duzo mowic, tak jak gra obecnie to jest TO! Nie potrafie wskazac na razie zadnych wad, a slychac wiele zalet/przewag, dzwiek jest bardziej potezny, glebszy tonalnie, nasycony, gladki, plynny, swobodny, o wiekszej skali, a zarazm (co wazne) naturalny, przelecialem szybko nagrania wokalne (Ars Nova - Remede de Fortune, Baske Strejsand, plus jakies wyrywki operowe) bo glos ludzki to dobry wyznacznik. Nie bede ukrywal ze jestem zachwycony uzyskanym dzwiekiem, jest on PRZEPIEKNY (na razie). Oczekiwania mialem zerowe tym razem, zrobilem to dla odhaczenia w grafiku, widac trzeba byc upartym, jak nasz kolega Gwos ;D
Najgorsza rzecz to moje dotychczasowe odsluchu potencjalnych wzmacniaczy, mozna je wymazac z pamieci, sa juz bezuzyteczne bo z padami oryginalnymi.
Mam nadzieje ze nie bede zalowal i odwolywal tego opisu za kilka dni, ale na teraz, gra to oblednie, zadnych podbic (choc bas ma znacznie wiecej substancji) czy efektow WOW, nie ma przedobrzenia, choc przyznac trzeba ze oddalenie nieco przetwornika od ucha (oryginalne maja 1.5cm grubosci, Brainy jakies 3cm) zmiejsza ostrosc ataku i moc wysokich ale ich nie ucina(!).
ps. jak ten dzwiek bedzie mnie cieszyl dalej w takim stopniu za tydzien to obecny wzmak chyba zostanie bo nie wiem co tu jeszcze poprawiac (w tej chwili tak mysle).