Audiohobby.pl

Anti-Cable

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
11-02-2009, 11:28
>> karbidoczaszka, 2009-01-09 11:17:04
Paul sprzedaje również srebrny Anti-IC o takiej samej konstrukcji jak jego miedziany odpowiednik (około 2x droższy od miedziaka). Niestety nie miałem możliwości go posłuchać.

W przyszłym tygodniu będę miał Anti silver IC by Paul Speltz więc będziesz miał okazję posłuchać. Do tej pory zawsze jak komuś pożyczyłem to już nie wracał. Egzemplarz który w przyszłym tygodniu dojdzie ze stanów jest prezentem od p.S...ów i jako prezent zostaje na zawsze u mnie:)
Dzwiękowo natomiast wersja srebrna jest wyraźnie lepsza od wersji miedzianej. Różnica główna to: lepsza rozdzielczość, ogniskowanie, kontrola basu, szybkość, lepsza głębia itd. Cena srebrnego Anti IC w stanach w zależności od wtyków i humoru Judi to 300-350$ za metrowy + koszt przesyłki.

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
25-02-2009, 16:49
Przed chwilą miałem wiadomosc od domowników że przyszła przesyłka.
Tak więc dotarł w końcu SILVER Anti IC od państwa Speltzów.
Wieczorkiem zrobię fotki a potem czas wygrzewania. Z zapamiętanych poprzednio cech srebrnego Anti Cabla wrażenia miałem niesamowite. Teraz by nie być gołosłownym będę go testował w szerszych gronach słuchaczy.

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
26-02-2009, 01:14
Obecnie posiadany Anti-ICs by Paul Speltz SILVER jest najnowszą wersja Anti Ic.
Wyróznieniem obecnego modelu jest charakterystyczny kolor żyły gorącej +, która jest koloru białego. Oplata ją żyła powrotnia tradycyjnie koloru czerwonego. Jako przewodnik uzyto czystego srebra wyciąganego na zimno jako pierwotny drut nawojowy. W porównaniu do wersji wcześniejszych jako wtyków RCA użyto srebrnych bullet plugów. Tyle róznic w wyglądzie. IC wygrzewa się ale już dziś mam pewne spostrzeżenia oczywiście na ogromny plus nowej wersji. Zamieszczam zdjęcia z certyfikatem i autografem Paula.

lancaster

• Gość
26-02-2009, 07:37
Zydelku, możesz pstryknac zblizenie?

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
26-02-2009, 07:59
Może zrobimy jakieś forumowe zamóienie na Silver Anti IC ? ;)

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
26-02-2009, 08:00
zamówienie ;)

lancaster

• Gość
26-02-2009, 08:02
Zydelek masz jakieś fory cenowe w AC?:)

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
26-02-2009, 11:24
Dziś wieczorkiem zrobię zdjęcia z dużym zbliżeniem.

Lancaster-> pisałem wcześniej że jest to prezent. Będę o niego dbał:)

Zyziu-> pozwolę sobie na krótkie porównanie wersji Cu do Silver.

1. Niebywały wzrost dynamiki i szybkości.
2. Dużo lepsza rozdzielczość.
3. Wyśmienita barwa-> bardziej neutralna niż w Cu.
4. Większe nasycenie górnej średnicy i samych tonow wysokich.
5. Lepsza przestrzeń, więcej powietrza, scena lepiej rozbudowana w głąb.
Rozdzielczość new silver Anti-ICs jest na minimum poziomu najwyższych Stereovoxów, barwa średnicy podobna ze znanego CGR a dynamika znana jak z najwyższych AQ.
Tyle w skrócie. IC REWELACYJNY!  Poprzednie silvery były fajne ale lekko za suche. Ten jest najlepiej brzmiącym drutem jaki kiedykolwiek miałem. Paul nie zdradza "tajemnicy" ale odwalił kawał świetnej roboty.

A teraz dla zainteresowanych. Reg. price to 350 $ za parę długości: 0.5m; 0.75; 1m
Przy większym zamówieniu sądzę że mógłbym uzyskać dla Was cenę tak niską, że byłaby to nie lada atrakcja. Jeśli ktoś inny chciałby się zająć zamówieniami to proszę. Jeśli nie ma chętnego to służę pomocą (oczywiście bezinteresownie finansowo).

lancaster

• Gość
26-02-2009, 11:41
Zydelek, aluzju paniał....w sumie moja wina że puściłem Twoje kable bez opieki.
Sam mialem je w domu b. krotko i zapewniam że wpięte, posluchane i puszczone dalej w stanie w jakim przyjechaly.
Nie odsyłalem paczki....ale winny sie troche czuje mimo wszystko.

Mr. Zydelek

• 237 / 6106
  • Aktywny użytkownik
26-02-2009, 12:19
O aluzji nawet nie pomyślałem. Boże uchowaj:)

Szkoda żeś nie pośłuchał dłużej AC. Moje obecne wpisy na temat brzmienia AC silver będą porównywane do wersji Cu.  
Narazie na nie wygrzanym kabelku jak słucham to nie mogę uwierzyć że system dostał takiego powera:) Wszytko z taką swobodą. Potęga brzmienia orkiestry jak na żywo w filharmonii. Zejście basu, jego potęga to przejście jak bym do systemu dostawił ze dwa suby z perfekcyją kontrolą:)

lancaster

• Gość
26-02-2009, 12:23
Posłuchalem b. dlugo ale  w innych systemach i innych drutów u siebie tez(Cashlackowego IC i głośnikowego) :)

Dxwięu pogratulowac.
Co tam teraz u Ciebie pogrywa w systemie ?

zyzio

• 960 / 5997
  • Ekspert
26-02-2009, 12:29
To co robimy listę chętnych ? Im więcej ludzisków by było tym taniej by wyszło :) W taki kabelek mogę wejść w ciemno, bo wiem co potrafi miedziak :)

lancaster

• Gość
26-02-2009, 12:47
zyzio, mi sie nie pytaj :) Nie jestem fanem kablologii...musiaby mnie drut powalic żeby sie zdecydować.
Glośnikowe AC bardzo mi sie podobały i uwazam ze przy "wstrzeleniu" w system mogą być topem, IC z kolei byl bardzo dobry. Tyle  tylko tyle i az tyle....moim zdaniem oczywscie
Jedno co musze przyznac to ze Paul nie stosuje zwykłej nawojówki ze sklepu za rogiem....testowana i niestety dxwiekowo w wielu aspektach zdecydowanie odstaje....choc kontrola w calym pasmie równiez nienaganna.

second_edition

• 249 / 6052
  • Aktywny użytkownik
26-02-2009, 18:24
ja bym na jakiegoś XLR się pisał - ale może poczekamy aż dolar ochłonie?:) bieda mnie przcisnęła;)

second_edition

• 249 / 6052
  • Aktywny użytkownik
26-02-2009, 18:31
zydelek, nie wiesz czy jest drut zbalansowany z tych nowych IC?