Audiohobby.pl

Ostatnio obejrzane.

3gon

• Gość
30-04-2014, 18:07
Te runiczne ruchy, to przyszłe państwo Izrael.

Tak się zastanawiam - po holokauście, skąd od 1944 roku te tabuny żydów w rządzie, urzędzach, instytucjach?
Maria Dąbrowska zastanawiała się nad tym w "Dziennikach".

Żyd, k... na żydzie - czy się klonują? Rostowski, Sienkiewicz, Joński...

Dlaczego mną, Polakiem, rządzą joski z Nalewek?

Jakim prawem? Indygenat mamy od 1406, herb od króla Bolesława, mordowali nas regularnie do 1956, a my mordowaliśmy, kogo przykazał król - jak Go zabrakło - co nakazał Naczelnik, Napoleon, Piłsudski, Belina-Prażmowski, Anders, Grot-Rowecki i Bor-Komorowski - co jest grane?

magus

• 20990 / 6105
  • Ekspert
30-04-2014, 18:28
>> 3gon, 2014-04-30 18:07:35

>Tak się zastanawiam - po holokauście, skąd od 1944 roku te tabuny żydów w rządzie, urzędzach, instytucjach?

jak to skąd?
nowy rzut ze wschodu - tzw. wyzwoliciele

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik

"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie
Odszedł 13.10.2016r.

Cashlack

• 1566 / 6006
  • Ekspert
26-09-2015, 12:14
Obejrzałem wczoraj wieczorem losowy film S-F licząc na beztroską rozrywkę. Tytuł : „Z jak Zachariasz”.

Film ekstremalnie budżetowy – dwóch aktorów, jeden biały drugi czarny, i jedna biała aktorka, kręcone w plenerach amerykańskiej wsi.

Ogólnie słaby, ale obejrzałem go metodą Coryllusa – jakie memy programują w pop-kulturze ?

Fabuła: po wojnie nuklearnej świat jest skażony. W pewnej dolinie, na farmie przeżyła jedna (biała) dziewczyna. Dookoła nikogo i zabójczo skażony świat, dolina ocalała jakimś cudem od skażenia.

Po kilku latach samotnej walki od przetrwanie, w dolinę przybywa w dziwnym uniformie czarny mężczyzna. Jest ciężko chory od choroby popromiennej, dziewczyna ratuje go od śmierci. Mężczyzna okazuje się być naukowcem pracującym przed wojną dla rządu, jest wykształconym inżynierem i wiele potrafi. Po czasie dochodzi do seksu (bezludna wyspa).

Generator prądu jest zepsuty, nie mają jak schłodzić żywności przed zimą. W okolicy jest wodospad, czarny jest inżynierem, potrzeba tylko desek. W nieskażonej okolicy jest tylko jej dom, stodoła i drewniany kościółek zbudowany przez ojca dziewczyny, pastora. Coś trzeba rozwalić, domu nie, stodoły nie, na rozwalenie kościoła nie zgadza się dziewczyna, która została wychowana na wierzącą i w tym kościółku wymodliła uzdrowienie czarnego.

Czarny to naukowiec, myśli rozsądnie – tylko kościół nie jest im niezbędny do przetrwania, a materiał do budowy koła wodnego muszą skądś wziąć. Wydaje się być niewierzący / niereligijny, ale akceptuje sprzeciw dziewczyny, chodź widzowi wyda to się g ł u p i e.

Po czasie przybywa do doliny drugi mężczyzna, biały, typowy amerykanin, były górnik który przetrwał w kopalni, pogodny o nastawieniu „lets do it”. Połowa filmu to historia narastania dynamicznego napięcia erotycznego w tym trójkącie i świadomości, że ktoś musi „wylecieć” (bezludna wyspa, dwóch facetów, czarny przyszedł wcześniej, biały później, jest tylko jedna kobieta).

Mężczyźni przegłosowują kobietą i rozbierają kościół, budują z niego młyn wodny do napędzania generatora, co na pewno jest jakimś POSTĘPEM, na drodze do którego stał ów kościółek.

W ostatnich chwilach montażu, biały mężczyzna wisi nad przepaścią na linie, którą trzyma czarny. Ciecie, widz nie wie co się stało. Czarny wraca do domu i mówi dziewczynie, że biały odszedł, wziął kombinezon i odszedł.

Napisy końcowe.

można powiedzieć, ideał – areligijne społeczeństwo multi kulti uratowane, na drodze którego stał jakiś kościółek, ale go rozebrano (biały pomógł), a przeżył czarny, któremu biały zaufał.

- See more at: http://coryllus.pl/?p=2725#comment-68660
Lity drut, first watt, full range.

pastwa

• 3826 / 6102
  • Ekspert
26-09-2015, 22:17
Jestem pelen szczerego podziwu dla Twej tytanicznej cierpliwosci Cashlack, ja przewinalem ten film w 5min, ale z grubsza to samo widzialem ;'))

colcolcol

• 925 / 5490
  • Ekspert
27-09-2015, 07:25
Ładny opis Cashlack, ale spróbujmy zmienić scenariusz na jeszcze bardziej "poprawny".

Możliwa jest sytuacja trójkącika. Dogaduje się cała trójka a baba ma podwójną przyjemność. To trudna sprawa i bardziej realny (i poprawny politycznie) wydaje się układ dwóch facetów, w którym baba ostro pracuje we młynie, donosi wodę i gotuje a fececi dają rade  ;D Baba wg Twojego opisu i tak nie miała wpływu na wynik końcowy starcia samców, mogła tylko stroszyć piórka i kłamać, mataczyć, skłócać itd... jak w życiu, aby osiągnąć upragniony stan poprzedzony stosunkiem. Gdyby to była baba/Herod, najpierw powinna zaciążyć (co najmniej trzy razy) a potem pozbyć się facetów. Miałaby trójkę podległych sługusów i dużo wolnego na paznokcie. 

4m

• Gość
08-10-2015, 12:13
Zarządca Sansho, japoński film w reżyserii Mizoguchiego będzie w TVP Kultura o 13:40. Jeżeli komuś skończyły się wcześniej lekcje w budzie albo z nich zwiał i nie wie co robić przed meczem Polska : Szkocja to polecam. Razem z 7 samurajów film zdobył Nagrodę Lwa na festiwalu filmowym w Wenecji we Włoszech, więc raczej dobre kino.

almagra

• 11519 / 5757
  • Ekspert
08-10-2015, 15:33
Ostatnio obejrzałem Ziarno Prawdy z Więckiewiczem...Kolejna żydowska antypolska szmira finansowana przez Instytut Sztuki Filmowej,czy jak to tam się to gówno zowie,ale dlaczego,kurka wodna,z moich pieniędzy???
Jedno mnie tylko rozbawiło Trela przed zdechem wygląda jak Mazowiecki przed zdechem,czyli uszy,uszy,uszy.
« Ostatnia zmiana: 08-10-2015, 15:36 wysłana przez almagra »

4m

• Gość
12-11-2015, 09:43
Lech Wałęsa człowiek z nadzieji - z Więckiewiczem, do końca trzymał w napięciu, piękny film, moja laska podczas oglądania wtulona w moje ramię ryczała jak bóbr :)))

Haka

• 2996 / 5390
  • Ekspert
12-11-2015, 12:53
4m, zboku !!!

Tak na prawdę, to onanizowałeś się na widok Bolka i tyle.

magus

• 20990 / 6105
  • Ekspert
12-11-2015, 18:22
A u Wajdy to on skakał przez płot czy przez bramę?

Odszedł 13.10.2016r.

Haka

• 2996 / 5390
  • Ekspert
12-11-2015, 18:28
Przez mur, przez bramę i motorówką od tyłu - taki trójwymiarowy polskij gieroj :)

almagra

• 11519 / 5757
  • Ekspert
12-11-2015, 19:45
Od tylca zapodawał.

4m

• Gość
12-11-2015, 19:49
A u Wajdy to on skakał przez płot czy przez bramę?
Przez płot. Zresztą film od początku do końca trzymał w niepewności i nic nie było z góry przesądzone, czy założy Solidarność czy mu nie pozwolą, czy dostanie Nobla czy nie, czy obali komunizm... Chcecie wiedzieć to musicie koniecznie zobaczyć! :)

4m

• Gość
16-02-2016, 17:18
Ugetsu monogatari Mizoguchiego za 10 min w tvp kultura. Kto nie widział biegiem marsz :)

lancaster

• Gość
18-02-2016, 22:43
Lech Wałęsa człowiek z nadzieji - z Więckiewiczem, do końca trzymał w napięciu, piękny film, moja laska podczas oglądania wtulona w moje ramię ryczała jak bóbr :)))

niech obejrzy dzisiaj drugi raz, tez będzie ryczała :-D