Audiohobby.pl

Projekt Orion

Conto Usuniente

• 755 / 5781
  • Ekspert
10-12-2008, 22:36
>> XYZPawel, 2008-12-10 13:42:28
>> atopos, 2008-12-10 13:26:21
>Jesli ktos twierdzi, ze kable glosnikowe nie maja wplywu na dzwiek,
>musi byc albo - kompletnie gluchy albo - kompletnym idiota.

http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm

-------------------------------------------------
hmmm...

Conto Usuniente

• 755 / 5781
  • Ekspert
10-12-2008, 22:41
ogólnie ciekawy wątek
ładne tyłeczki

nie dałoby się go jakoś wyczyścić? tyłeczki można by zostawić - łagodzą obyczaje :-)

-------------------------------------------------
hmmm...

second_edition

• 249 / 6053
  • Aktywny użytkownik
11-12-2008, 10:14
a może po prostu więcej tyłeczków wkleić:)

Gustaw, napracowałeś się. Ale myślę, że juz czas zakończyć naukę. Mnie tez irytuje ta krucjata Pawła, tym bardziej, że dobranie źródła dosystemu kosztowało mnie kilka miesięcy przerzucania różnych cedeków:) a i kable dobralem dopiero za którymś razem - więc jak czytam te brednie to mnie szlag trafia:) Ale myślę, że może już zrozumiał, że rozwalanie wątków przez swoją krucjatę nie jest mile widziane.

Paweł, zakończ swoją krucjatę.
Gustaw, jak już wklejasz coś to pomiń mapety, tylko na miłośc boską skup się na kobiecych tyłkach!;)

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
11-12-2008, 10:44
>> XYZPawel, 2008-12-11 10:30:08

To nie chodzi że ubliżyłeś, tarcia zawsze jakieś będą. Chodzi o to że się wszystkim wpieprzasz ze swoim światopogladem.

Ja mam swoją religię, Ty masz swoja więc nie uszczęśliwiajmy i nawracajmy się na siłę-szanujmy sie na wzajem a nie niszczmy.

Kolego po prostu swoim postepowaniem niszczysz demokracje i pociągnięcia mogą być zamordystyczne. Musisz się jakoś nauczyć że każdy wokół siebie ma jakąś prywatną osobistą strefę, która inna osoba nie powinna naruszać, bo wtedy mamy z głowy wolność osobistą.

To tak ciężko zrozumieć i spróbować się samemu trochę ograniczyć?

Jeśli druga osoba wyczerpała ilość wypowiedzi i określiła się jasno co do swojej filozofii na życie to po co ją dalej męczyć nawracającymi się postami i sprawiać jej krzywdę.

Kiedyś to nazywało się z niemiecka kindersztubą

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Żyłem zaczarowany, uwieziony w jakimś ciele i w pokorze jakiejś duszy...

J L Borges

second_edition

• 249 / 6053
  • Aktywny użytkownik
11-12-2008, 11:03
Paweł, to twoja nauka a nie moja. Według mojej nauki kazdy przewodnik ma inny skład, inną strukturę, innny splot i zupełnie inne zjawiska w nim zachodzą. Każda kość inaczej liczy i przetwarza sygnał z zer i jedynek na sygnal analogowy. Potem są jeszcze metry różnych kabli i elementów dyskretnych lub nie... w których zachodzą różne zjawiska fizyczne. Dla mnie to jest nauką. A nie to co głosisz. I co teraz? rozumiesz o co biega? nie uszczęśliwiaj mnie swoja obiektywną nauką bo ja mam swoja obiektywną. Nie chcemy prowadzić z ta juz dyskusji na temat brzmienia odtwarzaczy CD czy też kabli. I nic tu nie zmieni podpieranie się linkami bo my możemy podeprzec się swoimi. Przestań więc. Daj nam trochę przestrzeni.

Na miłość boską dawajcie te tyłki!;)

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
11-12-2008, 11:30
>> XYZPawel, 2008-12-11 10:55:59

Przestań więc.

Daj nam trochę przestrzeni.

To co jest nazwane u Ciebie agresją
 >"W dyskusjach w których się udzielam, ZAWSZE się wysilam, szukam argumentów metod i przekonania, a często niestety spotykam się tylko z tępą agresją"

Wynika właśnie z tego że się innym wpieprzasz-wiesz co to jest spam? tak działają już twoje masowe wpisy.

Daj nam się pobawić naszymi zabawkami, zrobić jakiś błąd bo inaczej się nigdy nie będziemy mogli niczego nauczyć.

Ty po prostu generujesz biały szum w internecie i nawet jak coś masz wartościowego to już nikt nie chce Cię już czytać i osiągasz wręcz przeciwny skutek czyli: "na złość mamie odmrożę sobie uszy"

Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Żyłem zaczarowany, uwieziony w jakimś ciele i w pokorze jakiejś duszy...

J L Borges

szwagiero

• 2240 / 6106
  • Ekspert
11-12-2008, 11:45
>> XYZPawel, 2008-12-11 11:28:46

Kable NIE grają i pozostańmy przy tym stwierdzeniu. Wszyscy się zgodzą i będziemy zadowoleni. Jeśli takie rozwiązanie Ciebie uszczęśliwia to myślę, że możemy zostać przy tym dla dobra Twojej kondycji psychicznej.

Pozdrawiam,

szwagiero

• 2240 / 6106
  • Ekspert
11-12-2008, 11:53
>> XYZPawel, 2008-12-11 11:52:09
>> szwagiero, 2008-12-11 11:45:55

>Kable NIE grają i pozostańmy przy tym stwierdzeniu

>Super. Mam nadzieję, że już nie będzieci pisali o grających kablach ?

>Bo jak nie, to będę zmuszony prostować. Chyba to rozumiesz ?

Ależ oczywiście, że rozumiem. Każdy z nas jest na swój sposób pierdolnięty (za przeproszeniem).

Pozdrawiam,

second_edition

• 249 / 6053
  • Aktywny użytkownik
11-12-2008, 11:58
Chłopaku, Ty mnie lepiej nie prostuj, mam 192 cm, 95 kilo wagi i szybko się niecierpliwę i nie lubię jak ktos mówi, ze ma ochotę mnie naprostować. Prowokuje mnie to strasznie.

A co do nauki to kto powiedział, że nauka, którą nas raczysz jest ogólna? Co to w ogóle za określenie? brzmi to delikatnie mówiąc dziwnie... nauka ogólna... to sa tylko twoje poglądy. ja znajduję całkiem rozsądne wytłumaczenie w zupełnie innych teoriach. Nie znalazłeś zrozumienia ze swoją nachalną krucjatą na AS, nie znajdujesz jej tutaj. Czy nie możesz uszanować innych - tym bardziej, że piszesz na forum ludzi zakręconych na punkcie zabawy audio. Każdy z nas cieszy się tu z tego, że poszedł o krok do przodu, że coś lepiej się zgrało, że coś fajnie zabrzmiało. To jest własnie nasze hobby! Mnie na przyklad bawi budowanie systemu za bardzo rozsądne pieniążki poprzez optymalizację toru itd. Bawi mnie poszukiwanie kabelków itd. I bardzo sie cieszę, ze wszystko fajnie pasuje pomimo, że nie wydaję na to grubej kasy. Bardzo się cieszylem, że tani zwykły drut miedziany zagrał mi lepiej niż drogie srebrne kable i że mogłem na tej wymianie pozyskac trochę kasy na inne rzeczy! jest tu wielu takich jak ja a walka w każdym wątku z takimi ludźmi i wpajanie im, że tylko im się wydaje, że słyszą jest z góry skazana na porażkę i co ważne bardzo irytująca. Nie słyszysz? dobrze dla Ciebie! Ale nam pozwól słyszec i nas nie nawracaj nachalnie. Widzisz, fajnie się dyskutowało w tym watku... było ok. Nawet nie zirytowałeś mnie -  dopuki nie powiedziałeś, że mnie naprostujesz....

second_edition

• 249 / 6053
  • Aktywny użytkownik
11-12-2008, 12:03
nie, dlaczego odpuszczacie? na własnym podwórku dajecie się zagonic do narożnika? do ch.. wacława - to jest forum audiofilskie - my tu spotykamy się własnie po to aby pogadać o cd, gramofonach, kolumnach, kabelkach, wtykach i czasami bardzo wątpliwych rzeczach - bo to jest meritum tego miejsca - dlaczego wiekszość ma chodzić na palcach wokół jednego wątpiącego? Paweł, dlaczego nie pójdziesz na forum o rowerach? nie o to chodzi, że ja chcę Cię przegonić - ja po prostu nie chce chować swoich poglądów bo ty się powstrzymac nie potrafisz i musisz skontrować. Ja jestem na właściwym forum - musisz zadać sobie pytanie czy Ty jesteś na właściwym!

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert

mordensiur

• 934 / 6022
  • Ekspert
11-12-2008, 14:30
A już się ucieszyłem, że ktoś się pochwali Orionami - no trudno. A prawda ( również o audio ) jest jak dupa i każdy ma swoją...

• Gość
11-12-2008, 17:20
ma ktoś dokładne plany stolarki orionów

konto_usuniete

• 0 / 5623
  • Nowy użytkownik
11-12-2008, 18:00
Ja tez prosze o zrobienie porzadku . Temat zapowiadal sie ciekawie i szkoda byloby aby meritum zatracilo sie gdzies pomiedzy trollingiem a inwektywami.

WaldeK

lancaster

• Gość
12-12-2008, 09:24
Panowie , jako uzytkownik powiem ze wpienia mnie to nieustanneprzewalanie ostatnio dyskusji z pogaduch na reszte serwisu.
Akurat watek o Orionach trafilo....

Moze sie umowmy ze ażdy pisuje tylko o tym co go iteresuje a nie pisuje o rzeczach do ktorych ma stosunek negatywny ?
W ten sposób wszyscy będą się dobrze bawić zabawkami ktore lubią.

atopos, co Ty robisz w wątku o Orionach ?:)