Audiohobby.pl

MBL 7008

Hammer

• 5857 / 3068
  • Ekspert
28-05-2026, 08:33
Nie można się okłamywać i dla populizmu zachwalać ....wygląd sprzętu jak toster do opiekania kanapek  ....... całkiem niedawno podobny wyglądem  kupiłem....nawet lampki ma też....
Z muzyką ......to trafiłeś bezbłędnie  z kotem mi sie kojarzy na wiosne.......
Ale przecież nie obrażam Ciebie, ani Twojego wyboru tylko sam przedmiot, szanuje Ci jako osobę i Twoją wiedze, a że warto napisać co nam leży czy się widzi co widać to przecież to nie zbrodnia.
Może faktycznie gra Ci to pięknie, zakładając Twoje upodobania dźwiękowe czego nigdy nie odczujemy poza bezpośrednim odsłuchem.
Także Twój wybór przecie, ja pewnie bym wolał coś tradycyjnego, ale to byłoby moje narzucanie się, a po co.

judasz94

• 533 / 1880
  • Ekspert
28-05-2026, 10:27
Z muzyką ......to trafiłeś bezbłędnie  z kotem mi sie kojarzy na wiosne......

Sam jesteś kot na wiosnę...

Właśnie dlatego zrezygnowałem jakiś czas temu z udzielania się na forum. Właśnie przez  Twoje komentarze, które nic nie wnoszą do tematu. Nic prócz twoich opinii, które każdy ma gdzieś i hejtu, w dodatku "passive aggressive" czyli najgorszej formy pseudo uprzejmej. A i naucz się używać wielokropka. Są tylko "..." a twoje piździesiąt kropek wyglądają żałośnie - gorzej niż ten "toster".

Pisząc "nie obrażam ciebie tylko twój przedmiot" właśnie obrażasz człowieka, nawet sobie nie zdając sprawy. Do tego krytykujesz jego gust muzyczny. Jak chcesz idź słuchać sobie disko w polo.

Gustaw możesz mi dać nawet za to bana, ale mam już tego serdecznie dość. Bo fajne forum było ale przez niektóre osoby po prostu nie da się tutaj wytrzymać, w końcu wszyscy sobie pójdą i będzie to do zamknięcia.
Adam
Pro audio, muzyk, elektronik

JaKub92

• 2279 / 6254
  • Ekspert
28-05-2026, 14:15
Nie można się okłamywać i dla populizmu zachwalać ....wygląd sprzętu jak toster do opiekania kanapek  ....... całkiem niedawno podobny wyglądem  kupiłem....nawet lampki ma też....
Z muzyką ......to trafiłeś bezbłędnie  z kotem mi sie kojarzy na wiosne.......
Ale przecież nie obrażam Ciebie, ani Twojego wyboru tylko sam przedmiot, szanuje Ci jako osobę i Twoją wiedze, a że warto napisać co nam leży czy się widzi co widać to przecież to nie zbrodnia.
Może faktycznie gra Ci to pięknie, zakładając Twoje upodobania dźwiękowe czego nigdy nie odczujemy poza bezpośrednim odsłuchem.
Także Twój wybór przecie, ja pewnie bym wolał coś tradycyjnego, ale to byłoby moje narzucanie się, a po co.

Aha - czyli wyrażenie opinii przez kogoś innego niż Ty, to już "zachwalanie dla populizmu". Oczywiście, że każdy powinien podzielać Twoje zdanie i brać tylko to, co się Tobie podoba...
Wygląd opisanego wyżej urządzenia również do mnie nie przemawia (choć nie uważam, że jest jakiś paskudny i wygląda jak "opiekacz do kanapek"), bo nie mój styl - ale ma cieszyć właściciela - a nie Ciebie czy mnie - więc po co hejtować i psuć radość innym? Było pisane o tym już setki razy, ale widać, że jak grochem o ścianę - bo jesteś niereformowalny.

A i żeby nie był to kolejny durny wpis nie na temat...
Arturo - gratuluję nowego grajka, oby cieszył jak najdłużej :)
Może i nie mój świat, ale z ciekawości sam bym chętnie usłyszał jak to gra.
Analogowa Grupa Wywrotowa. JaKub

Michal_LDZ

• 294 / 315
  • Zaawansowany użytkownik
28-05-2026, 19:31
Po ponad dwóch latach rozstałem się z Bladeliusem Thor MKII.
Trafił się MBL 7008, który okazał się wzmacniaczem niemal pod każdym względem lepszym.
Słucham go od ok. dwóch miesięcy i choć jeszcze nie dobrałem docelowego okablowania, wiem że zostanie u mnie na dłużej.
Recenzja dość dobrze oddająca cechy brzmieniowe tego urządzenia tu https://www.hi-fi.com.pl/testy/wzmacniacze/mbl-7008/

Gdy pojawi się docelowy setup kablowy, napiszę własną recenzję tego urządzenia.

Swoją drogą ciekawe jakby to zagrało w Łodzi...
Np. podczas SPOTKANIA forumowego...

;)

Gustaw

• 4111 / 4089
  • Administrator
29-05-2026, 11:40
Chciałbym uprzejmie poinformować, że kolega Hammer właśnie wyruszył swoim statkiem kosmicznym na co najmniej półroczny urlop od forum, kierując się w stronę galaktyki Oriona.

Dziękuję za uwagę
Gustaw.

bsw

• 739 / 5706
  • Ekspert
29-05-2026, 12:01
kolega Hammer [..] na co najmniej półroczny urlop od forum
Tak bez żółtej kartki - i na pół roku - oj surowe zasady panują.
Ja za swoje "przewinienia" łagodniejszej kary doświadczyłem...

Gustaw

• 4111 / 4089
  • Administrator
29-05-2026, 12:54
To recydywa. Kartki wcześniej były ale się skończyły.

chorazy3

• 2429 / 2371
  • Ekspert
29-05-2026, 20:03
Uważam, że pół roku to przesada. Nie napisał nic takiego aby na to zasłużyć.
Paweł

Macio4ever

• 979 / 523
  • Ekspert
29-05-2026, 23:09
Uważam, że pół roku to przesada. Nie napisał nic takiego aby na to zasłużyć.

Też jestem zdziwiony aż taką reakcją/karą za ten wpis...

matwiej72

• 260 / 3799
  • Zaawansowany użytkownik
30-05-2026, 11:42
Również...

JaKub92

• 2279 / 6254
  • Ekspert
30-05-2026, 13:21
Były wielokrotne ostrzeżenia i krótsze "urlopy" - nie ma co się dziwić, Panowie - sam na to pracował.

Gustaw

• 4111 / 4089
  • Administrator
30-05-2026, 20:53
Przesadą z mojej strony jest to, że zdecydowałem się na taki krok zbyt późno.
Jeżeli jest ktoś chętny, kto chce sobie moderować "bez przesadny", to jestem otwarty na propozycje.

judasz94

• 533 / 1880
  • Ekspert
01-06-2026, 07:51
Przesadą z mojej strony jest to, że zdecydowałem się na taki krok zbyt późno.
Jeżeli jest ktoś chętny, kto chce sobie moderować "bez przesadny", to jestem otwarty na propozycje.

Bo jesteś dobrym administratorem. U mnie zawsze było jedno upomnienie, drugie upomnienie i zawieszenie na miesiąc , trzecie upomnienie to już ban dożywotni. A czasami nawet od razu dożywocie leciało jak ktoś wyjechał z wycieczką personalną. Bardziej radykalny niż sławetny moderator na elektrodzie ;) teraz trochę zmiękłem. Z resztą JaKub92 wie jak to bywało na Tonsilu czy innych grupach - gdy grupy na fb zaczęły wypierać fora internetowe ;)
Adam
Pro audio, muzyk, elektronik

bsw

• 739 / 5706
  • Ekspert
01-06-2026, 09:52
Bo jesteś dobrym administratorem.
Nie zgodzę się. Dobry administrator nie powinien być stronniczy.
A był taki wątek, gdzie ja byłem ofiarą wulgarnych personalnych ataków ale administrator nie reagował, bo moje poglądy mu się nie podobały. Na koniec to ja dostałem bana - zapewne abym się więcej nie udzielał...

JaKub92

• 2279 / 6254
  • Ekspert
01-06-2026, 22:01
Z resztą JaKub92 wie jak to bywało na Tonsilu czy innych grupach - gdy grupy na fb zaczęły wypierać fora internetowe ;)

Tak, wiem, jak wyglądają grupy na fb... Dlatego dawno odechciało mi się na takowych udzielać.

Nie zgodzę się. Dobry administrator nie powinien być stronniczy.
A był taki wątek, gdzie ja byłem ofiarą wulgarnych personalnych ataków ale administrator nie reagował, bo moje poglądy mu się nie podobały. Na koniec to ja dostałem bana - zapewne abym się więcej nie udzielał...

Nie wiem, jak było w Twoim przypadku - ale moim zdaniem tutaj Gustaw nie zachował się stronniczo - Hammer był upominany dziesiątki razy, były też krótsze bany i czy to coś dało? Czy zmienił choć trochę swoje zachowanie? Nie. To było już irytujące do znudzenia... Da się wyrazić krytykę czy po prostu negatywną opinię o czymś w sposób asertywny i bez zbędnych kpin, nie psując nikomu dobrego smaku i radości z grajków.

To tyle ode mnie - i tak dyskusja zbyt mocno zboczyła z tematu.