Audiohobby.pl

Pomoc w doborze głośników

Mareckiyo

• 17 / 132
  • Nowy użytkownik
01-04-2026, 18:31
Witam.Dłuższą juz chwile przeglądam fora i aukcje by dobrac głosniki do pioneera 209 r.na chwilę obecną posiadam Jamo studio 160 ,wymieniłem głośnik niskotonowy na takie z allegro za 100 zł/szt,bo był skatowany przez miauczyńskiego.ale jakoś mi nie leża basy,pomyślałem ze wymi2nie na niskietony  GDN 80 tonsila  albo też zregenerować te wykręcone-czyli koszt jakieś 300 zł.warto sie w to bawić czy lepiej kupic jakieś małe monitory, Dali ,JBl pokój to jakieś 15 m.kw.Pomózcie bo mam mętlik a zależy mi zeby to jakoś grało.Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 01-04-2026, 18:37 wysłana przez Mareckiyo »

pień

• 3307 / 1736
  • Ekspert
01-04-2026, 18:52
Ja mogę być mało obiektywny ale być może ktoś podzieli moje zdanie.  Prywatnie to ja jestem fanem Grundig Box-  szczególnie tych z numerkiem 1000/   Zasadniczo są to moje najulubieńsze kolumny a poza tym uważam że to są jedne z lepszych ever- pudełek jakie były dostępne za normalne pieniążki.   Chociaż dźwiękiem to one sobie wypracowały pozycję legendy i to nie w tych tanich-  jak za te tzw.  pieniądze jakie trzeba było za nie dać.
  Tylko że poprawka- są to kolumny zamknięte- głośniki średni i wysoki to kopułkowe  które mają wrogów .

Mareckiyo

• 17 / 132
  • Nowy użytkownik
Dzisiaj o 07:58
A i owszem Grundole mają fajny dzwięk,ja troche budzzetowo podeszłem do zagasnienia i kupiłem dibelisi czy jakos tak by nie bawic sie z regeneracją,ale tamte mają twardą m2mbranę i czuję ze ten bas lekko bije.próbowałem lekko dociskac membranę i dopiero wtedy czuć było ten głębszy bas,dlatego pytanie czy zamiast tego badziewia nie kupić tonsilowskich