Audiohobby.pl

Instrukcję w języku japońskim

Krzysztof_zdrojek

• 52 / 2093
  • Użytkownik
19-09-2024, 21:32
Cześć
Może ktoś z Was posiada link do takich instrukcji jak w temacie ?
Byłbym wdzięczny za udostępnienie 😉

ArturP

• 1377 / 2989
  • Ekspert
19-09-2024, 21:43
Z tych co mam to przede wszystkim od sprzętów japońskich, Technics, Sony, JVC i podobnych. W większości ściągam z : https://elektrotanya.com/showresult?what=STUDER+c270&kategoria=All&kat2=All
https://archive.org/details/manuals
 i podobnych.

AUDIOTONE

• 9856 / 6030
  • Moderator Globalny
19-09-2024, 22:22
Cześć
Może ktoś z Was posiada link do takich instrukcji jak w temacie ?
Byłbym wdzięczny za udostępnienie 😉

Japońce nie mają strony z instrukcjami w ich języku ;-) A jest to pewna i sprawdzona informacja. A posiłkują się tym co jest na stronach anglojęzycznych czyli jak Artur wspomniał o Elektrotanya. Ja dodam jeszcze HiFi engine. Większość serwisówek w języku japońskim jest po prostu dostępna u nich w sprzedaży na portalach aukcyjnych https://auctions.yahoo.co.jp/ które nie są już odstępne poza ternem Japonii.
Analogowa Grupa Wywrotowa.
Wojtek.

Bacek

• 2411 / 6087
  • Ekspert
20-09-2024, 11:01
Większość serwisówek w języku japońskim jest po prostu dostępna u nich w sprzedaży na portalach aukcyjnych https://auctions.yahoo.co.jp/ które nie są już odstępne poza ternem Japonii.
I tak i nie. Można skorzystać z kilku firm pośredniczących jak np fromjapan . Proste o wygodne i działa.
ali baba and the forty thieves
Ali Baba and the Forty Thieves
Ali Baba and the FORTY THIEVES
ALI BABA AND THE FORTY THIEVES

AUDIOTONE

• 9856 / 6030
  • Moderator Globalny
20-09-2024, 11:21
Większość serwisówek w języku japońskim jest po prostu dostępna u nich w sprzedaży na portalach aukcyjnych https://auctions.yahoo.co.jp/ które nie są już odstępne poza ternem Japonii.
I tak i nie. Można skorzystać z kilku firm pośredniczących jak np fromjapan . Proste o wygodne i działa.
Owszem, jest kilka serwisów pośredniczących w których takie zakupy można poczynić. Ale strony z japońskimi serwisówkami do pobrania brak.
Wojtek.

Bacek

• 2411 / 6087
  • Ekspert
20-09-2024, 19:49
A do czego ta serwisowa? Do gramofonów jest sporo japońskich.
ali baba and the forty thieves
Ali Baba and the Forty Thieves
Ali Baba and the FORTY THIEVES
ALI BABA AND THE FORTY THIEVES

Krzysztof_zdrojek

• 52 / 2093
  • Użytkownik
21-09-2024, 13:06
Ja siedzę głównie w Technics-ie
Ludzie z grupy Technics na Fejsie posiadają w swoich kolekcjach sprzęty z Japonii i czasami proszą o instrukcję serwisową lub instrukcję obsługi
Jeśli chodzi o instrukcję obsługi to pewnie różnice są znikomach jeśli chodzi o sprzęt na rynek europejski ale z serwisówką może być różnie
Czasami tłumaczę na język polski instrukcje i mam takiego jednego klienta który by chciał instrukcję serwisową do technicsa CD slp 770

AUDIOTONE

• 9856 / 6030
  • Moderator Globalny
21-09-2024, 18:13
Ludzie z grupy Technics na Fejsie posiadają w swoich kolekcjach sprzęty z Japonii i czasami proszą o instrukcję serwisową lub instrukcję obsługi
Jeśli chodzi o instrukcję obsługi to pewnie różnice są znikomach jeśli chodzi o sprzęt na rynek europejski ale z serwisówką może być różnie
Czasami tłumaczę na język polski instrukcje i mam takiego jednego klienta który by chciał instrukcję serwisową do technicsa CD slp 770
Wersja Japońska tego modelu (P770) istniała na 100V.  A serwisówka "normalna" jest ogólnie dostępna w internecie i brak tam żywcem modelu na 100V. Ale znaczących różnic niż trafo wewnątrz nie przewiduję.
Dlatego można się posiłkować normalna serwisówką. Nie jest to model SL-P1000 który wychodził tylko na rynek Japoński, tylko normalna 770-tka.
« Ostatnia zmiana: 21-09-2024, 18:21 wysłana przez AUDIOTONE »
Wojtek.

Krzysztof_zdrojek

• 52 / 2093
  • Użytkownik
22-09-2024, 20:32
Wersja Japońska tego modelu (P770) istniała na 100V.  A serwisówka "normalna" jest ogólnie dostępna w internecie i brak tam żywcem modelu na 100V. Ale znaczących różnic niż trafo wewnątrz nie przewiduję.
Dlatego można się posiłkować normalna serwisówką. Nie jest to model SL-P1000 który wychodził tylko na rynek Japoński, tylko normalna 770-tka.

Audiotone serwisówką zapewne masz rację ale co do SL P1000 to była też wersja na Europę

AUDIOTONE

• 9856 / 6030
  • Moderator Globalny
22-09-2024, 22:51

Audiotone serwisówką zapewne masz rację ale co do SL P1000 to była też wersja na Europę
Sądziłem, że choć Japońce zostawią sobie ten model tylko dla siebie. Jak to robili z innymi modelami ;-)
Wojtek.