Przestał działać silnik w magnetofonie Pionieer CT 449.Zakupiłem w sklepie zamiennik, nie na "alegroszu" i zagranicznych sklepach.Po 2 dniach już był.Czas na wymianę.Dwa śrubokręty, lutownica, wygodny stół, dzienne światło oraz pinceta. Po rozkręceniu magnetofonu(było trochę śrubek różnych) i wyjęciu całego mechanizmu wymieniłem silniczek.Przylutowałem druciki biegunowe do nowego silniczka(cyna stare zapasy z NRD z dodatkiem ołowiu). Przed złożeniem całości chwila prawdy-silnik działa,magnetofon normalnie odtwarza kasetę.Składanie już tak szybko nie poszło, złożenie mechanizmu magnetofonu z drzwiczkami do obudowy trochę czasu zajęło , ale obyło się bez narzędzi agresywnych:))). Czas na sprawdzenie prędkości przesuwu taśmy. Komputer, program kaseta z sygnałem włączona-obroty 3151-szok!!! Magnetofon złożony-czas na pomęczenie go nagrywanie/odtwarzanie-kaseta C90.Nic nie zwalnia, silnik cicho mruczy magnetofon naprawiony.Stary silnik rozebrałem-nie było łatwe ale się udało- jest widoczny na zdjęciu- czemu stał się niesprawnym- nie wiem? Naprawa zakończona sukcesem.