Nie będę Ci odradzał Technicsa, bo to nie o to chodzi. Powiem tylko jedno - jestem przekonany na 100%, że jeśli będziesz kompletował wzorniczo do tego magnetofonu (czyli obłe, "nowoczesne" kształty), to baaardzo szybko zapragniesz te klocki zmienić na coś mniej... plastikowego.
Wiem po sobie, bo sam sobie taką wieżę złożyłem i radość z tego była krótka. Jednak ta seria to zdecydowanie nie to...
Poza tym te klocki nie mają dobrej renomy. Wzmacniacz z tej serii... no ciężko będzie o max 50W. Chyba najsłabszy z tej serii SU-V300 ma 60W na kanał. A dodam, że ma on fatalną opinię - możliwe że słusznie, bo sam posiadałem SU-V620, jeden z wyższych modeli z tamtego okresu i też nie było to nic porywającego. Grał i tyle, stara Unitra była bardziej muzykalna.
Lepiej jest z CD. Posiadam do tej pory SL-PS770A i chociaż też nie brzmi porywająco, ale za to poprawnie i przynajmniej jest to solidny, bezawaryjny sprzęt, prawdopodobnie nie do zajechania. Razi tylko paskudny, plastikowy front, ale wszystkie takie miały...
Natomiast tuner posiadam ST-GT550 RDS, też jeden z teoretycznie dość wysokich klocków serii. Ma on co ciekawe aluminiowy front, to już jakiś plus ;) Ale za to wymaga chyba jakiejś ogromnej anteny, bo łapie, przynajmniej u mnie, po prostu słaby sygnał. Tuner planuję w najbliższym czasie sprzedać.
Jeśli mogę Ci coś doradzić, to jeśli już ma być Technics, to przemyśl możliwośc kompletowania sprzętu ze starszej serii. Tam przynajmniej fronty były aluminiowe...