Toggle navigation
Audiohobby.pl
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Close
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie
Podstawy Audio
Stereo
Słuchawki Dynamiczne
Słuchawki Elektrostaty
DIY
Digital Audio
Gramofon i Lampa
Muzyka
Audio Salon
Redakcja Audiohobby
Czas Wolny
Dział Techniczny
Ogłoszenia
Sprawy administracyjne
Pogaduchy
Audiohobby.pl
Audio
Muzyka
Konkurs Skrzypcowy Wieniawskiego
Drukuj
Strony:
1
5 Odpowiedzi
719 Wyświetleń
Gustaw
1541
/
1122
Administrator
24-10-2016, 20:10
Na serio nikt nie oglądał? Dla mnie spore wydarzenie. Śledziłem w TVP Kultura w drugim tygodniu prawie codziennie.
Ekspresyjna Gruzinka (Veriko Tchumburidze) i perfekcyjna Koreanka (Bomsori Kim). Ujmujący i spokojny Okamoto uzupełnił parkę panienek.
Jury wybrało ekspresję. Ja się nie znam na szczegółach ale Szostakowicz pozamiatał zarówno w wypadku jednej jak i drugiej. Zaczynam chyba rozumieć pozytywne zboczenie kol. Maxa w stosunku do Szostakowicza :)
Gustaw
1541
/
1122
Administrator
24-10-2016, 20:14
Dodam tylko, że "muzyka poważna" dawno nie miała tak silnej promocji "pod strzechami". Osoby dotychczas słabo interesujące się muzyką zwyczajnie "załapały" na zasadzie "O kurdę! Tego całkiem dobrze się słucha". Dla mnie to ewenement.
almagra
10340
/
3356
Ekspert
24-10-2016, 20:19
Agniecha śledziła jak piłowali.
Gustaw
1541
/
1122
Administrator
24-10-2016, 20:36
U mnie też "załapano" :)
Przy okazji. Ostatni konkurs Chopinowski był dla mnie osobiście nudny jak flaki z olejem. Moja wrażliwość jednak była w wypadku Chopina zbyt mała. Natomiast z "piłowaniem" nie było problemu.
Jacek_8
67
/
2551
Użytkownik
29-10-2016, 19:07
Veriko grała wczoraj w W-wie w FN koncert
Wieniawskiego. Szostakowicz w Poznzniu świetny, Wieniawskiego nie słuchałem. Pierwsze dwie części nijakiego, w trzeciej b.dobrze. Widać nawet po mimice, gestykulacja ze jej pasowala.
sandacz
268
/
2155
Zaawansowany użytkownik
17-11-2016, 02:38
Niezależnie od megatrudności partii solowej Koncertu Brahmsa, orkiestra też nie pies... Słuchałem koncert laureatów - niestety kolejny raz pod metronom... Mimo inklinacji klasycystycznych, to utwór jednak dość romantyczny - grany na "ra dwa trzy raz dwa trzy" brzmi karykaturalnie.
SunDutch
Drukuj
Strony:
1
Audiohobby.pl
Audio
Muzyka