Witam
Posiadam deck Pioneer CT-S810S i chcę skompletować pozostałe elementy wieży z "klocków" z tamtego okresu czyli początku lat 90-ych. Drugim zakupem ma być amplituner z czystym stereo (nie interesuje mnie kino domowe) bo ma być to sprzęt do odsłuchu nagranych juz kaset magnetofonowych a w późniejszym czasie CD oraz winyli, które posiadam. Przeszukując net udało mi się ustalić, że w tym samym roku, w którym został wyprodukowany model magnetofonu, który posiadam powstało też kilka modeli amplitunerów:
VSX-521S, SX-777, SX-339, SX-221R, SX-121
i tu mam pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie koleżanek i kolegów: czy modele z tego roku warte są poświęcenia im należytej uwagi a może warto rozszerzyć wachlarz poszukiwań o wcześniejsze lub późniejsze lata chociaż moim zamysłem był plan by każdy z elementów wieży współgrał ze sobą wizualnie (kolorystyka, kształty potencjometrów i klawiszy, podświetlenie).
No i na koniec jeszcze jedna ważna rzecz - kwota jaką warto przeznaczyć na amplituner by cieszyć się jego brzmieniem. Myślałem maksymalnie o 300-400 zł. Pozdrawiam i oczekuję na wartościowe pomysły :)