Cześć wszystkim. Dzień dobry. Posiadam obecnie wzmacniacz SONY TA-F570ES. Przymierzam się do kupna,tzn. zacząłem zbierać pieniądze na przedwzmacniacz Sony TA-N77ES. Opisują go tak: "Jedna z najlepszych konstrukcji z referencyjnej serii ES. Końcówka mocy o znakomitych recenzjach zdobyła uznanie wśród fachowców dzięki wspaniałemu neutralnemu,"lampowemu" brzmieniu.
Ogromna rezerwa prądowa,dzięki czemu najtrudniejsze do wysterowania kolumny nie stanowią żadnego kłopotu.Wspaniała,audiofilska jakość dźwięku idzie w parze z nietuzinkowym wyglądem - to jedyna końcówka Sony posiadająca wskaźniki mocy." I właśnie to ostatnie zdanie jest także dla mnie istotne. Wiem,że istnieją lepsze,podobno TA-N80ES. Jednak nie do końca o to chodzi. Różnić w dźwięku już nie będzie dużych,tak mi się wydaje. Mimo,iż TA-N77ES jest starszym modelem,to nie ustępuje zapewne młodszym,a już na pewno bije je wyglądem! Jaka jest Wasza opinia na temat tego modelu. Czy jest jakiś podobny sprzęt z podobnym designem(chodzi mi tylko o wskaźniki mocy) Słyszałem,że podobne robiły Sharp i Uscher. Może innych firm. Znacie jakieś modele. Mogło tak być w tunerach lub magnetofonach,z podobnym podświetleniem. Cena TA-N77ES jest wysoka,(nie licząc okazji i szczęścia w licytacjach)jak dla wielu z Nasi jakby był jakiś,nazwę brzydko tańszy zamiennik,to może taki właśnie wybiorę. Pozdrawiam.