Audiohobby.pl

Magnetofon

DIBUNIA

• 22 / 5655
  • Użytkownik
01-06-2009, 11:58
Witam serdecznie gotyk1, Gardenus,T-34/85,cles ( cyt. ...kozia dupa...), malpiszon, yogi1.

Ciekawe spostrzeżenia w powyższych wpisach na kilku ostatnich stronach. Dzisiaj wasze święto więc bawcie się dalej w wylicznki, kto ile ma magnetofonów. Trochę przesadzacie pisząc na temat osoby, która nawet nie była zarejestrowana, ale jest pewien plus ponieważ jest motywacja do wykonania wpisu na temat autorów marnej wartosci.

cles pierwszy - jak coś masz to pisz bezpośrednio na Forum na którym jestem a w sumie to z taką treścią to może nie każdy życzy sobie czytać  twoje wypociny, szczególnie gdy nie są na temat w którym piszesz. I wszystko jasne - z kim piszesz taki jesteś. Pozdrawiam

Pozostali niech poczytają sobie co napisali wcześniej i sami ocenią jaki to ma cel. Także pozdrawiam
Dibunia

cles

• 1604 / 6107
  • Ekspert
01-06-2009, 12:40
Dibunia, dobrze, że jesteś, można Ci w twarz napisać co sądze o Twoich praktykach na allegro. Weź się człowieku zastanów, co robisz. Twoje opisy kaset na allegro nie mają nic wspólnego z uczciwością. Nie mam nic przeciwko zarabianiu kasetach kupowanych na ebay a następnie sprzedawanych z zyskiem na allegro. Bardzo natomiast nie podoba mi się w jaki sposób Ty to robisz, składając delikatnie mówiąc nierzetelne opisy. W ogóle może wyjaśnij o co z tymi Gaussami Ci chodziło :-))))

A pamiętasz te Twoje aukcje Sony Metal Master za 1zł? O co Ci chodzi? Szkoda 20 groszy prowizji? Metal Master za 1zł aukcja prywatna, hehe, komu sprzedałeś za złotówkę?

A wiesz, że ja prywatnie znam się z ggsidor z allegro i pokazał mi oburzonego mejla jakiego od Ciebie dostał gdy on wystawił Suono za 50 zł jak ty miałeś je po tysiąc pięćset sto dziewięćset? Przypominasz sobie robaczku?

DIBUNIA

• 22 / 5655
  • Użytkownik
01-06-2009, 13:06
Nie pamiętam czy sprzedałem za taką kwotę 1 zł. Chyba, że przez pomyłkę. Na allegro także sprzedający się porozumiewają i zarówno ja piszę e-maile jeśli ktoś ma podobną ofertę jak i do mnie piszą i jest to naturalne zachowanie dla aukcji internetowych. Nasze Allegro jest jedna z najbardziej uczciwych form wystawiania aukcji. Na Ebayu dopiero są największe przekręty. Są ludzie, którzy mają ogromną ilość sprzętu czy kaset i dla nich wystawienie kasety nawet za 5 zł jeśli kosztowała 105 zł nie jest znaczącym problemem, natomiast widzę, że kogoś gryzie fakt handlu czy to nie przejaw bezsilności wobec zjawiska - popyt decyduje o wysokości ceny ?
A prowizje są znacznie wyższe jesli o to chodzi i w rozumieniu przepisów o opodatkowaniu są chyba za wysokie.
Poruszyłeś także ważny element zysku. Z jakiej racji wymagasz " robaczku" aby nie zarabiać ??? Po drugie co w opisach Ci się nie podoba? Faktycznie miałem jakiś błąd w opisie, który usunąłem po konsultacji z bardziej doswiadczoną osobą w temacie kaset magnetofonowych i nigdy sie tego nie wyparłem, a jeśli chcesz wiedzieć coś więcej na temat Gauss-ów to proponuję zaopatrzyć się w stosowną literaturę, lub zapytać się na Audiostereo fachowców w wątku tematycznym.  Jeszcze jedno - uczciwość to cecha nielicznych a jeśli uważasz się za osobę kompetentną pisać o uczciwości innych i wyznaczać szlaki działania innym ludziom to proponuję do największej partii ( byłej rządzącej )się zapisać i może uda Ci się wejść w szeregi CBA aby nękać wszystkich o złe zachowania wcześniej nakłaniając do tych zachowań. Pozdrawiam
Dibunia

cles

• 1604 / 6107
  • Ekspert
01-06-2009, 13:13
Cieszę się, ze zrozumiałeś swój Gaussowy niewypał :-)

Co do komunikowania się z innymi użytkownikami to oczywiście możesz to robić do woli, pozostaje pytanie w jakiej intencji to robisz. To co przeczytałem raz, że było napisane bardzo niegrzecznie, dwa nosiło znamiona chęci zmowy cenowej. Czy robaczek stawiający nieporadne kroki w handlu wie czym to grozi? Ostatnio nawet jest kreskówka w czasie reklamowym na ten temat. Widzę poziom reklamy specjalnie dobrany do targetu :-))))

DIBUNIA

• 22 / 5655
  • Użytkownik
01-06-2009, 13:14
cles
Co tutaj robisz jeśli nie wiesz co to Gauss. Ja właśnie w opisie pomyliłem obowiązującą stałą czasową korekcji na małych częstotliwosciach 3180 z Gauss.
Pozdrawiam
Dibunia

DIBUNIA

• 22 / 5655
  • Użytkownik
01-06-2009, 13:20
cles
Mylisz trochę pojęcia.
"Zmowa cenowa" dotyczy hanlowców a nie prywatnej osoby wyprzedajacej własne przedmioty z domu. Wydaje Ci się, że starsze panie emerytki handlujące kwiatami na "rynku miejskim" jak ustala sobie, że dzisiaj róże sprzedaja w cenie 3 zł za sztukę to będą obciążone kwotą kary z mocy ustawy za "zmowę cenową" Jesteś w błędzie i to wielkim. Widzę, że bardzo się przejmujesz a to nie służy zdrowiu ;-) Jak będę sprzedawał więcej niż 10 magnetofonów w miesiącu i powyżej 10 kaset to możemy pomyśleć o groźbach wynikających z obowiązujących przepisów. Pozdr.
Dibunia

DIBUNIA

• 22 / 5655
  • Użytkownik
01-06-2009, 13:24
>> cles, 2009-06-01 13:13:24
Cieszę się, ze zrozumiałeś swój Gaussowy niewypał :-)

Co do komunikowania się z innymi użytkownikami to oczywiście możesz to robić do woli, pozostaje pytanie w jakiej intencji to robisz. To co przeczytałem raz, że było napisane bardzo niegrzecznie, dwa nosiło znamiona chęci zmowy cenowej. Czy robaczek stawiający nieporadne kroki w handlu wie czym to grozi? Ostatnio nawet jest kreskówka w czasie reklamowym na ten temat. Widzę poziom reklamy specjalnie dobrany do targetu :-))))

Staram się pisać zawsze tonem osoby, która ze mną pisze, a znając z allegro wyłącznie ggsidor nie sadzę, aby wymiana e-maili budziła jakąkolwiek wątpliwość i przypominała poziom wypowiedzi toważyszący wpisam na mój temat w tym Forum ;-)
Dibunia

rico1973

• 221 / 6058
  • Aktywny użytkownik
01-06-2009, 19:28
Koledzy, nie wiecie co się dzieje z Radmarem? Jakoś od dłuższego czasu zniknął...

MaciejLK

• 508 / 6045
  • Ekspert
01-06-2009, 20:42
Radmar żyje, ale jest teraz bardzo zajęty i ma mało czasu na audio.

gotyk1

• 1310 / 6092
  • Ekspert
01-06-2009, 22:14
Witam - nie było mnie 2 dni a tu niezła jazda - widzę że mi się też po uszach dostało  PANOWIE mam w związku z tym pytanie - co myślicie o zmianie nazwy naszego wątku na taki, który nie będzie się kojarzył z tym z AS? Np - "Decki kasetowe" - wg mnie brzmi super, i Kasjel nie powinien już mieć więcej pretensji

A tak swoją drogą to nasz wątek na dzień dzisiejszy jest dużo lepszy od tego z AS o czym każdy chyba wie i to Kasjela boli

Gardenus

• 1605 / 6092
  • Ekspert
01-06-2009, 22:41
Też jestem za zmianą nazwy  ( np. aby discomaniac71 nie miał wątpliwych zresztą argumentów) lecz zaproponowana przez Ciebie nazwa "decki" nawiązywała tylko do magnetofonów bez wzmacniacza a przecież nie możemy ograniczyć się tylko do nich.
Z mojej strony propozycja : "magnetofony kasetowe"      może inne będą lepsze ...
Jeżeli już będziemy pewni jaką nadać nazwę to myślę, że wystąpimy do naszych administratorów o zmianę .
Myślę, że technicznie jest to do załatwienia.

seniortelefono

• 284 / 6108
  • Zaawansowany użytkownik
01-06-2009, 22:48
Panowie robicie sobie jaja czy ja czegoś nie rozumiem?

Gardenus

• 1605 / 6092
  • Ekspert
01-06-2009, 22:49

>> DIBUNIA,

Jak masz wysokiej jakości  kasety w realnych, normalnych cenach to oczekuję propozycji na PW.
Pozdrawiam

Gardenus

• 1605 / 6092
  • Ekspert
01-06-2009, 22:53
>> seniortelefono, 2009-06-01 22:48:33
Panowie robicie sobie jaja czy ja czegoś nie rozumiem?

Jesteś za czy przeciw ?
Rozwiń to co masz na myśli.

seniortelefono

• 284 / 6108
  • Zaawansowany użytkownik
01-06-2009, 23:02
>> Gardenus, 2009-06-01 22:53:26
No nie bardzo rozumiem jaki jest sens zmieniania tytułu wątku. Przecież nikt nie ma na to monopolu. A jak to jakimś osobom przeszkadza to jest to ich osobista tragedia.
Nie dajmy się zwariować. Kasjel ma chyba jakiś słabszy okres bo nie bardzo rozumiem czemu ma takie pretensje. Ale miejmy nadzieję, że mu przejdzie.
I w związku z tym jestem przeciw.