Witam, dzisiaj przyjechał do mnie taki oto deck
Technics RS -TR474
Siedzę od dwóch godzin i słucham jak obija gębę Mojemu Pioneerowi CT 737
Właściwie nie wiem jak to możliwe,fakt ze Technicks jest w świetnym stanie, a Pionek to dziadek, ale mimo wszystko.
Edit
Próbowałem na TDK Metal i TDK Fe, poprostu Pionkiem nie umiem tak wysterować kasety jak robi to Technol, ma lepszą rożdzielczość gra wyrażniej bardziej namacalnie no dużo lepie na tyle , że nie wiem czy z Pionkiem coś jest nie tak .
Jutro przyjedzie Nak, powinienem mieć więcej czasu to spróbuję bardziej na spokojniej. Nie musiałem nawet podłaczać AN lampowego bo Technics zabił go od razu, miałem kiedyś Technicksa BX 727 i nie dało sie tego słuchać do Pionka 939MK2eh te magnety))
Edit2
Drugi dzień starcia Pioneer Ct737 VS Technics RS -TR474
Odtwarzacze testowałem na kawałku Sting - Englishman In New York
do testów użyłem nowej kasety Maxell UR FE
W Technicksie wykorzystałem ATC
No niestety nie mam żadnej wątpliwości co do wyższości kopii zrobionej na Technolu w stosunku do Pioneera, tym bardziej boli mnie to ,bo lubie lubiłem? Pioneery itd a technicksy z lat 90 tych nadawały się co najwyżej do szeleszczenia zwłaszcza wzmaki.
Nagranie podawane przez Technicksa jest bardziej nasycone,wybrzmiewa i sprawia, że chce się go słuchać jakby bardziej naśladuje orginał, natomiast Pioneer gra jakby szaro niby wszystko jest ,ale brakuje tej iskry, życia.Kręcenie biasem nie zmienia charakteru dzwięku.Oba urządzenia są używane i test może być zakrzywiony.