>> rafal996
Zależy od precyzji ustawienia całego toru prowadzenia taśmy nie tylko samych głowic. Dla tego dobrze by było dorwać taśmy do ustawiania toru i z nimi tory dokładnie wyregulować wstępnie. Ale to TYLKO HOBBYSTA jest w stanie cierpliwie zrobić,Wyskakują takie kruczki że wynikało by tor przesuwu najlepiej zrobić od nowa (producent nie przewidział regulacji-jest tak a nie inaczej zrobione (koszty wytwarzania).Kiedyś chciałem zrobić coś takiego dla szpulaka,wszystko w metalu, frezowane roztaczane,szlifowane na koordynatce (dokładność wymiarowa do1mikrona) na solidnej wysezonowanej płycie metalowej i po kalkulacjach powiedziałem sobie taśma na tyle nie zasłuży przy intensywności słuchania do celów domowych-po prostu. Przypomina mi to jak kiedyś w zakładzie którym pracowałem ludziska robili sobie tłumiki i częsci do wydechu z wysokogatunkowej stali nierdzewnej-tłumiki przeżywały maluchy i co dalej?:)
Rafaell
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------