Ale z TC765 było troche problemów.Ja tak samo kupiłem N-4450 i tez mam nadzieje,że doprowadze go do ideału.Tak jest na tym allegro,mozna zapłacic dużą kase za niby idealny egzemplarz i też sie z nim męczyć.Tak było z moim kasetowym pionierem S550S.Kupiłem drogo ,musiałem naprawić i w końcu sprzedałem ze stratą.Teraz juz nie wierze w idealny stan.Patrze na stan zewnetrzny i czy jest kompletny.Jeżeli nie ma widocznych sladów złego traktowania od zewnątrz,to jest duza szansa ,że był odpowiednie uzytkowany,tylko po prostu coś się zabrudziło i zaczął szwankować.Tak będzie prawdopodobnie i z twoim nowym nabytkiem.Ja już mam dosyć kaseciaków i ta aiwa mi w zupełności wystarcza.Jedyne co teraz szukam ,to dobrze nagrane płyty,zwłaszcza winylowe.Mam nadzieje,że niedługo opiszesz swoje uwagi na temat jakości zapisu tego czarnego ,czego nie lubie ,ale pięknego magnetofonu.Kasjel,tak dla informacji,zobacz jak to dawno już był symbol hifi znany,tylko niestety nie u nas.Ten na zdjęciu zapisywał 30hz-18khz +-3 db.Był stereo i dwuśladem z 38 cm/sek.