Z uwagą śledziłem wczoraj aukcje magnetofonów Kenwood KX 1100. Najpierw "poszedł" uszkodzony, Kenwood KX 1100G, za sumę 432 zł(!) Następnie w bardzo dobrym stanie, Kenwood KX 1100HX, za 510 zł(!)
(I te wykrzykniki, specjalnie umieściłem przy obydwu)
.................................
Wracając do obecnej sytuacji. Zobaczymy kiedy się skończą zapasy. W styczniu, tak zażartuję sobie, na aukcjach będą tylko kasety magnetofonowe, także te dodawane na aukcjach- gratis do magnetofonów:)
Ja też obserwowałem te aukcje.
Nie wiem co się dzieje ale to wynik też a może przede wszystkim naszej działalności.
Piszemy na forach o tym sprzęcie a handlarze wystawiają ceny.
Tym czy w tych przypadkach nie było co prawda cen Kup Teraz ani schowanej minimalnej, wiec licytacja była od zeta.
Jednak znaleźli się tacy którzy nas czytają, sugerują się naszymi opiniami, którzy chcieli sobie zrobić prezent na święta albo maja po prostu za dużo kasy.
A może to któryś z naszych kolegów sypnął kasą.
A towar tak naprawdę kosztuje tyle ile za niego zapłacą. Może nie długo trzeba będzie szykować dwa razy więcej ?
Nie wiadomo ?
Ja mam tych magnetofonów już sporo. Za dużo bym powiedział i obejdę się bez 1100 chociaż nie mam takowego.
Poza tym gdybym nie miał żadnego decka albo miał jeden i chciał zmienić na inny to może i bym się skusił na niego za taką kasę.
Na jeden można dać tyle ale za tyle ile mam dać po 500/szt to bym musiał przedtem kupić sobie kominiarkę albo potem linę.
Mam za to kilka 880 - tek i one mi wystarczą.
Nie dam 500 zł za decka o numer większy. Nie wierze, że zagra o dwa razy lepiej od 880 tki.
A decki się nie skończą. Ci którzy kupili nadal będą sprzedawcami, bo będą chcieli spróbować innego, znajdą się handlarze z takowym sprzętem i tacy którym deck kojarzy się z przeszłością a mieli szanse otrzymać od 80 letniego gebelsa jakiś stary magnetofon.
I wystawią na aukcję.
A kasety.
Kasety też będą, używane jak i nowe.
Nowe już zresztą są tylko jakoś nie dla mnie. No i coraz to droższe.
Bo popyt rośnie to i cena musi.
Jest tak jak ładnie to napisałeś wyżej Słowo1, cytuje : "Nie trzeba też panikować zbytnio, pewnie zawsze się coś znajdzie uczciwego i interesującego. Przecież już wiele lat trwa vintaginizm audio, a potrwa jeszcze dłużej niż lat będą miały same sprzęty audio."