5010
powiem tak
ma niesamowicie zgrabny fajny mechanizm
3 siliniki
czesto pisza z sa dwa
to nie prawda
trzy sa
I NIE MA ZADNYCH PASKOW ZERO paskow
pisze z glowy
dziwiek OKI
pokretla firmowe alps
jedna rolka dociskowa
jak za male pieniedzo to super deck
ze niby 2 head
ale kiedys slyszalem ze to nastepca 880
ale dzwiekowo to nie prawda !!!!!
Odnośnie KX-5010 to faktem jest że dobry magnetofon 2 głowicowy z jedną rolką trzy silniki, główny bezpośredni napęd, jeden od "pozytywki" i jeden od idler-a. Psków zero to fakt. Niebieski alps na poziomie zapisu .
Brzmiący bardzo dobrze jak na dwu gówicowy , ale nie dorównujący KX880HX.
Nano to ja pisałem że to miał być chyba następca 880HX ale nie dorównuje mu niestety.
Potwierdzam jak za mała kasę to brać "będzie pan zadowolony" :)
po lewej generator DDS do 2Mhz do wymiany bo kiszka.
Audiotone, właśnie nie wiem co jest nie tak z DDS'em, ale muszę używać gen. analogowego. DDS po odtworzeniu z taśmy, coś jest nie tak z sygnałem, a to tętnienia, a to duże THD i inne takie. Po analogu czysto i gładko jak tyłek niemowlaka.
Właśnie szukam jakiegoś generatora ale dobrego z dokładną regulacja poziomy wyjściowego . Na pewno nie wejdę znów w chińszczyznę ... Bo na narzędziach pomiarowych niema co oszczędzać , zawsze trzymają poziom swoimi parametrami . Faktem jest że jest bardzo dobry generator audio (20Hz-20kHz)w mierniku tym co mam KEITHLEY 2015THD przy pomiarze zniekształceń THD . Ale czasem potrzebuje osobnego urządzenia.
Właśnie skończyła się 3 minuty temu aukcja i poszedł koło nosa ładny TC-K555ESX ... cholercia... nie ładnie....