Napiszę do człowieka i może umówię się na odsłuch. W sumie z Wawy do Łodzi autostradą to niecała godzina.
Najchętniej posłuchałbym wszystkich z listy, tj.:
- produktów Ear Stream
- Music Hall PH25.2
- Naim HeadLine
- Musical Fidelity M1 HPA M1HPA
- ASL MG HEAD MK III
Jeszcze wiele czytałem o Rapture AMP, również polska konstrukcja, początkowo chałupnicza, teraz już bardziej seryjna. Również ciszy się świetnymi recenzjami, ale każdy wie jak bywa z recenzjami.
Nie wiem kto z Was miał możliwość odsłuchać słuchawek HiFiMen HE-300. Recenzje zbiera niesamowite, że ponoć nie ma sobie równych w cenie do 1000 zł, że ma szczegółowość Beyera, neutralność AKG, że to świetna konkurencja dla HD600. Tyle cech w jednych słuchawkach, do tego wiele cech wykluczających się wzajemnie. Wykonanie ponoć petarda. Chciałem je polecić kumplowi na początek zabawy ze słuchawkami. Poszedłem posłuchać, bo ciekawość i niedowierzanie swędziały mnie w uszach. Po odsłuchu nie podzielam tego entuzjazmu, ani oceny. Dla mnie mocno nienaturalny dźwięk, pełen pustostanu i plastiku. Testowałem na 4 wzmakach i kompletnie nie było między nami chemii. Możliwe, że to już moja maniera odsłuchowa, moje oczekiwania, ale jednak bez odsłuchów to można kupować co najwyżej dyski twarde i żarówki do samochodu.