Witam, szukam słuchawek nausznych które będą przeznaczone wyłącznie do oglądania dobrej jakości filmów na TV. W tej chwili używam Sennheiser HD201. Jakość dźwięku niestety nie powala a i do komfortu można mieć zastrzeżenia. Postanowiłem zakupić coś trochę lepszego i tu pojawił się problem. Ile osób na forum tyle różnych opinii. O obiektywnych, aktualnych testach i porównaniach też mogę zapomnieć tym bardziej, że niewiele pisze się o słuchawkach typowo pod TV. Nie mam pojęcia czy słuchawki przeznaczone do telewizora powinny być zamknięte, półotwarte czy otwarte. Zależy mi na fajnych efektach dźwiękowych podczas oglądania różnego rodzaju filmów. Nie jest istotne natomiast czy głos w słuchawkach będzie słyszalny na zewnątrz tak samo jak nie muszą być jakoś szczególnie dobrze zamknięte ponieważ w domu mam cicho. Tutaj pojawia się kolejny dylemat. Bezprzewodowe czy na kablu. Mam świadomość, że słuchawki przewodowe w tym samym przedziale cenowym zawsze będą lepsze od tych bez kabla tylko zastanawiam się jak duża będzie różnica. Czy warto kosztem wygody rezygnować z kabla ? Po wielu godzinach poszukiwań wybrałem kilka modeli które szczególnie mnie zainteresowały. Przedział cenowy jest dość duży i wciąż nie wiem czy warto inwestować w coś prawie 2x droższego biorąc pod uwagę, że daleko mi do audiofila a źródło dzwięku jakim jest TV też nie powala. Bardzo proszę o pomoc w wyborze i ewentualnie jakieś propozycje. Może ktoś używa któregoś z poniższych modeli i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami ? Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.
1)AKG K240
2)AKG K550
3)Pioneer SE-A1000
4)AKG k915
5)HD 65 TV Sennheiser
6)Sony MDR-RF855RK
7)PHILIPS SHD8600/10
8)JBL Synchros E50BT
dodam tylko, że byłem w kilku sklepach i niestety nigdzie nie było więcej niż 2 modeli żebym mógł je jakoś porównać a i "doradcy" mieli niewiele większe pojęcie w temacie niż ja.