Rumburak z Twoich tekstow tez wieje nuda tyle ze ja swoja stroną nikogo nie epatuję :-)
Wisi sobie spokojnie w necie od chyba 2 miesiecy, nie wadzi nikomu, zaczynam sie bac fanów normalnie ;-)
Zdjecie bylo robione ze 2 miesiace temu, przed tym jak strona byla wymieniana wiec pewnie niefotogeniczny jestem :-)
coaxial jak coaxial, co tam będą duzo pisał. Wykwint ;-)
a tak bardziej serio to mysle machnac 25-30cm, naped jest policzony na mms 30-40g wiec obie srednice wchodza w gre. Calosc (obydwa glosniki) na jednym ukladzie magnetycznym 1,65T w szczelinie tweetera i 1,35 w szczelinie midbasu.
Technicznie daje to lepsze osiągi od coaxa Tannoya (producent podaje odpowiednio 1,5 i 1,1), ale na razie to tylko teoria, trzeba dac Panu tokarzowi najpierw do wytoczenia zmontowac i pomierzyc i pamietam ze to moj pierwszy glosnik tego typu wiec duzo pokory. Pewnie jakies babole powyłaza, choc mielismy ostatnie pol roku niezły poligon z fullrange wiec czesc problemow mamy za soba. Oczywiscie nie wszystkie.
W kazdym razie cały kanał dla drivera kompresyjnego z fragmentem membrany policzony dla krzywej Tractrix a nie "jak wyszło tak jest". Na razie tyle, rozmawiałem dzis o koszu i membranie, glosnik pewnie uda sie złozyc, pomierzyc i posluchac w polowie stycznia. Wkleje Ci foty Rumburak z postepu prac :-)