To była trochę prowokacja Rumburak. Sorry,ale tylko tak można chyba już "wzbudzić"bardziej jakiś temat. A tak możemy wszyscy przeczytać więcej,dowiedzieć się czegoś co nie pisze się w "sztywnych"suchych opisach testów audio. Nie mam i nie miałem złych zamiarów. Teraz czas na temat,o którym tu piszemy. Cały czas waham się co wybrać. Po kolei:Posiadam laptop,wzmacniacz(SONY TA-F 570 ES)magnetofon(SONY TC-K 770 ES) Na pewno dokupię tuner ST-S 590 ES,ST-S770 ES lub ST-S 707 ES(ten ostatni będzie najtrudniej dostać) kolumny YAMAHA NS-G 30. Posiadam laptop,kilkadziesiąt oryginalnych płyt CD,oczywiście kasety magnetofonowe,no nie mam DAC-a(jeszcze?)Sprzęt potrzebny do słuchania muzyki,oglądania filmów z internetu(youtube,TVB T,NC+) i TELEWIZORA MONITORA LG LN 460 R,który jest jednocześnie monitorem oczywiście(ma WIFI,WIDI,DLNA,SMART TV i inne,nie wiem jeszcze jak go podłączyć,z tyłu ma wyjścia,ale jeszcze ich nie używałem,a wiem,że z telewizorami mogą być kłopoty,aby go podłączyć pod wzmacniacz,na pewno ma ma wyjscie słuchawkowe) Teraz szukam albo odtwarzacz CD(SONY ES lub podobny nawet innej firmy,trwały dobrze wyglądający,albo DAC-a,albo kartę muzyczną. To tyle. Dzięki wszystkim za odpowiedzi i wcześniejsze wpisy.