To zależy, są tacy którym wystarczy zwykły kabel-byle przewodził :)
Warto jednak przećwiczyć kilka opcji, podobno w swojej cenie QUED Ruby jest świetny...
Ale kolumienki i kable to nie wszystko, tak jak pisałem: słyszałem te głośniki z systemem NADa wzm. C 356bee i CD c 546 z dobrym okablowaniem zasilającym i sygnałowym w pomieszczeniu odsłuchowym o wielkości coś dwadzieścia parę metrów.
W twoim przypadku nie wiem jak to zagra, dlatego trzeba sprawdzić.
W każdym bądź razie słyszałem i czytałem o tych kolumienkach wiele dobrego, ale nie spodziewałem się z tak małych głośników takiego brzmienia, a szukaliśmy systemu koledze który też wcześniej miał Altusy porozstawiane po kątach i napędzane Technicsem chyba z serii 500, kolega jest basolubem i jak puścił swoją ulubioną płytę Celine Dione i wjechały bębny(perkusja) jego mina hmmm i banan na facjacie :D
Ale i tak wybrał V601 bo te pokazały, że można jeszcze większym brzmieniem zagrać, niestety w jego przypadku i z jego pokoikiem wybrałbym s520, on zrobił co zrobił-teraz ma problem z basem, górą etc. no ale chciał większe granie w 15m pokoju w kwadracie bez adaptacji to teraz ma.... :D
Możesz jeszcze popatrzeć za podstawkowymi Dynaudio, ale cenowo wyjdzie więcej te też potrafią pierdyknąć.
:)))