Witam wszystkich forumowiczów,
Jestem tutaj nowy. Kiedyś przypadkiem trafiłem na WASZE FORUM poszukując informacji na temat sprzętu audio z lat '80 - przyznam się bez bicia, że sporo sobie poczytałem nt magnetofonów kasetowych. Założyłem u Was konto jakiś czas temu ale dopiero teraz znalazłem trochę czasu, by napisać tych kilka zdań.
Należę do osób, które kochają muzykę, którym muzyka towarzyszy każdego dnia, i którym muzyka pomaga przetrwać najtrudniejsze sytuacje życiowe.
Pierwszym sprzętem audio, który kupiłem w 1978 roku (w sklepie ZURiT) był czarny Radmor 5100 plus cztery kolumny Unitra Tonsil ZG 25-C. Po kilku miesiącach kupiłem gramofon Daniel G 1100fs a po kolejnych miesiącach do kompletu dokupiłem decka Unitry M9108. Ktoś powie, że to "żaden sprzęt" ale wierzcie mi jak na tamte czasy grało to niczego sobie. I oczywiście cały zestaw gra do dziś.
W 2017 kupiłem wieżę Denona: tuner sieciowy DNP-730AE, DCD-720AE odtwarzacz CD, wzmacniacz PMA-720AE i dwie kolumny Quadral Quintas 6650F, by posłuchać muzyki w cyfrowym wydaniu. I też słucham jej do dziś.
No cóż, bez dwóch zdań jest różnica, słychać ją na pierwszy rzut ucha :)
Ale sorki, ja mam duży sentyment, bardzo duży sentyment do dzięków analogowych.
Obecnie jestem na emeryturze i od pewnego czasu noszę się z zamiarem pozyskania jakiegoś magnetofonu kasetowego vintage. Dlatego będę pojawiał się w różnych wątkach na forum, by rozszerzyć swoją wiedzę ntt i zasięgnąć języka :)
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)