Tylko z tego, co czytałem na MVA.pl to trzeba to zrobić w trybie menu serwisowego i podać sygnał w trybie YPbPr, nie jak z kompa RGB.
Zdaje się, że to o czym piszesz to zwykła regulacja pod wyniki uzyskane w sofcie na bazie wyświetlanych tablic.
Mnie bardziej interesuje kalibracja sprzętowa przez tryb YPbPr i przy użyciu menu serwisowego, wiem że to trochę kosztuje (450pln), ale chyba wolę sprzętowo tak jak w monitorze, tam nie ma problemu bo nie dotykam niczego ( żadnych suwaczków) soft sam ustawia mi gamut, wartość NITów, WB etc i zapisuje w tablicy LUT sprzętu.
Ale dziękuje za wskazówkę spróbuję się pobawić, tym bardziej że plazma ma zaawansowane ustawienia jeśli chodzi o ząrzadzanie kolorów, balans bieli, gammę etc.
Ciekawy jestem i spróbuję jak mówisz zobaczę co wyjdzie:)
Cyt.
CalMan obsługuje protokół 3ccc (chyba nie pomyliłem nazwy) który niektóre typy TV kalibruje na identycznej zasadzie jak monitory z systemem sprzętowej kalibracji.
Plazma obsługuje interfejs/profil isfcc i w tym rzecz, żeby sprzętowo to wykorzystać.
Interfejs/tryb ten można wł. z poziomu menu TV i uruchamia dodatkowe tryby wyświetlania obrazu Profesjonal 1 i Profesjonal 2 a w nich jak podobnie w THX szeroki zakres regulacji o których pisałem wyżej.
Mimo to spróbuję metody za pomocą i1 display pro tak dla zabawy i jakiegoś doświadczenia nowych rzeczy, chociaż znając siebie i tak zamówię kalibracę z skalibrujtv.pl, Maciej zresztą udziela się w temacie na MVA.pl