Audiohobby.pl

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Sekator

• 447 / 3522
  • Zaawansowany użytkownik
30-05-2018, 21:52
Patrzyłem na ceny używanego Chorda TT i wychodzi to całkiem korzystnie. Około 11 tys, to może być strzał w dychę jako serce systemu
Naprawdę spróbuj KORG-a.

Alucard

• 2609 / 3812
  • Ekspert
30-05-2018, 22:00
"twoja nieuleczalna choroba innym tego nie rekompensuje, wkraczasz z nią z pełnym jej "dobrodziejstwem" w domenę publiczną. Nie będę cię leczył ani dyskutował z czymś czego nie można wyleczyć bo to bez sensu!!!"

Kiedyś taki jeden z wąsem co wkroczył do Polski 17 września 39 r razem z drugim kolegą z wąsem (inny kształt wąsa) zza Odry, leczyli takich jaki piszesz 9 gramami ołowiu doczaszkowo. Z tym że później okazało się że ich samych wyleczono bo byli chorzy, niestety choroba się udzieliła i rozprzestrzeniła. Everything is a matter of perspective.

Proponuję moderacji wyleczyć ten temat z postów Panów którzy stoją po przeciwnych stronach ekonomicznej (bo nie audiofilskiej) barykady.

Tutaj na forum jest taki osobnik - Cin, jakby mu napisać na PW to z każdym pogada pewnie o różnych chorobach :)
Największy słuchawkowy GURU w Polsce.

Alucard

• 2609 / 3812
  • Ekspert
30-05-2018, 22:02
Jak najbardziej. Tylko pytanie jak u niego z zasilaniem? Czym to zasilać? Przez USB po prostu do kompa i tyle?

Sekator

• 447 / 3522
30-05-2018, 22:04
Zanim pójdziesz w drożyznę polecam spróbować obecnie tanie K701. Kiedyś określane jako hi-end, dziś wyśmiewane. Spróbuj.
Co do Korga. Może patent zyzia trzeba zastosować. Gra to już dobrze podłączone do usb, ale O2 podłączony do niego gra lepiej. A patentu zyzia nie próbowałem. Zresztą o2 też dużo nie kosztuje  - zwłaszcza używka.
« Ostatnia zmiana: 30-05-2018, 22:06 wysłana przez Sekator »

mikolaj612

• 347 / 3806
30-05-2018, 22:05
"twoja nieuleczalna choroba innym tego nie rekompensuje, wkraczasz z nią z pełnym jej "dobrodziejstwem" w domenę publiczną. Nie będę cię leczył ani dyskutował z czymś czego nie można wyleczyć bo to bez sensu!!!"

Kiedyś taki jeden z wąsem co wkroczył do Polski 17 września 39 r razem z drugim kolegą z wąsem (inny kształt wąsa) zza Odry, leczyli takich jaki piszesz 9 gramami ołowiu doczaszkowo. Z tym że później okazało się że ich samych wyleczono bo byli chorzy, niestety choroba się udzieliła i rozprzestrzeniła. Everything is a matter of perspective.

Proponuję moderacji wyleczyć ten temat z postów Panów którzy stoją po przeciwnych stronach ekonomicznej (bo nie audiofilskiej) barykady.

Tutaj na forum jest taki osobnik - Cin, jakby mu napisać na PW to z każdym pogada pewnie o różnych chorobach :)

Alucard, popatrz za dacami na nowych układach AKM, one są w teorii prostsze od Sabre.
Ale są łatwiejsze w aplikacji.
Układ jest zupełnie inny od Sabre, ale naprawdę niczego sobie.

Co do kwestii audiofilizmu jak i ekonomii, poczucia wyobcowania, oszustwa itp.
To zawsze skrajność czy ekstremizm nie jest pożądany.

pastwa

• 3827 / 6104
  • Ekspert
30-05-2018, 22:10
K701 nigdy nie byly wysmiewane.

To sa dobre nauszniki klasy starszych DT880 (choc bayery maja moim zdaniem ciut wiekszy potencjal). Jedyny 'minus' K701 wynika z ich wymagan aby dostaly w miary niski i rytmiczny bas, malo ktory (zaden ?) ekonomiczny wzmacniacz temu zadaniu podola.

Alucard

• 2609 / 3812
  • Ekspert
30-05-2018, 22:12
Miałem na oku kiedyś. Śmiać się nie będę bo "poznasz głupiego po śmiechu jego". Słyszałem o dobrej przestrzeni w tych słuchawkach ale jakos nie wgłębiałem się w temat szczególnie. W tamtych czasach HD800 u mnie grały, teraz szukam czegoś innego. Jak zrobię jakieś objazdy i zahaczę w salonie to posłucham. Na razie to sprawy napięte, hobby zeszło na dalszy plan, i jedno i drugie. Drugie przez kontuzję barków :D

Sekator

• 447 / 3522
30-05-2018, 22:33
malo ktory (zaden ?) ekonomiczny wzmacniacz temu zadaniu podola.
Bez przesady. A co do DT880 to moim zdaniem żadna konkurencja. Teraz się narażę jak na innym forum, ale HD 800 to też nic specjalnego w porównaniu do AKG.

mikolaj612

• 347 / 3806
30-05-2018, 22:42
K701 to świetne słuchawki.
Mam ogromny sentyment do K/Q701 :)

Do K601 też bo to były pierwsze "drogie" słuchawki jakie posłuchałem prawię dekadę temu.
Wtedy sobie powiedziałem, że kiedyś będą moje - tak też się kilka lat później stało.

Alucard

• 2609 / 3812
  • Ekspert
30-05-2018, 22:50
Z HD800 to jest ciężka sprawa bo one naprawdę wymagają toru za grube touzeny. Nie jeden się próbował z tym tematem i jedyne wzmacniacze budżetowe z których one potrafią dobrze grać to Hedonic i najniższy Questyle (2500 - 3500) a potem to już do góry. To nie jest takie proste jednoznacznie stwierdzić że te słuchawki są gorsze od czegoś bądź lepsze. Nawet nastrojony firmowiec do nich za 8 koła to nie taki wielki deal. Te słuchawki reagują na zmianę plików, kabli, wszystkiego,  każdego klocka jak jakiś czuły zegar atomowy, każda poprawa i każda złotówka w górę to lepiej i lepiej jakby ich możliwości się nie kończyły. Wiem bo sprawdzałem.

Na dobranym ampie się więc nie kończy bo źródło, transport itd, wszystko tu ma znaczenie bo wyciągną wszystko na wierzch, bezlitośnie zanalizują i wykażą słabości.  Mi się podobały z tego co miałem wtedy, ale można było o wiele lepiej i to by nie było leczenie jak w przypadku LCD2 tylko radykalne ulepszanie. Dla mnie te słuchawki to taki dodatek dla bogatego człowieka który ma jakąś super integrę z dobrą dziurką na słuchawki do kolumn i potężny dxwiękowo odtwarzacz jak Audio Reserch.

Jeśli mają być docelowe na systemie słuchawkowym to sie trzeba będzie troszkę wykosztować bo mają specyficzne wymagania. Tyle że dla mnie się nie opłaca po prostu tak robić. Nie będę składał systemu na jedne słuchawki, potem pod następne znowu inaczej i wyprzedawać sprzęt i od początku i tak dalej w kółko. Wolę kupić parę par HiEndów i jednego allroundera w stylu Chord TT2 i pędzić z neigo wszystko jako z serca systemu i się nie rozdrabniać.

A i tak wolę Grado od tych Sennków:) W ciemno PS1000 albo GS2000 zamiast HD800 i HD800s. Bo z przenośnego grajka mi w razie czego łupną na zesłaniu w Niemczech dobrze.

Sekator

• 447 / 3522
30-05-2018, 22:55
Do K601 też bo to były pierwsze "drogie" słuchawki jakie posłuchałem prawię dekadę temu.
A wiesz jak mają się 601 do 612? bo te drugie miałem. I po trzech sekundach, no może po pięciu, kupiłem K701 i 612 nigdy już nie były użyte. Te 5 sekund odsłuchu było ponad dwa lata temu i do dziś nic nie znalazłem co mogłoby K701 zdetronizować. Grado jest jakby obok. Ani lepsze, ani gorsze. Tylko inne.

pastwa

• 3827 / 6104
  • Ekspert
30-05-2018, 22:56
Bez przesady. A co do DT880 to moim zdaniem żadna konkurencja.

DT880 graja tak sobie na przecietnym sprzecie, ale podepnij im klasowy wzmak (np. nowe dzielo Mikolaja) to mocno zmienisz o nich zdanie, K701 zostaja wowczas w tyle, a i wiele sporo drozszych nausznikow poczuje oddech na plecach.

Alucard

• 2609 / 3812
  • Ekspert
30-05-2018, 22:57
Majkel przerzucił tyle tego złomu że się w pale nie mieści a ma DT880 :)

pastwa

• 3827 / 6104
  • Ekspert
30-05-2018, 23:01
Od K701 lepsze beda bezapelacyjnie stare GS1000, bija je przestrzenia, barwami, zejsciem basu, bezposrednioscia, mozna by wymieniac. Choc jak za swoja cene to K710 bronia sie znakomicie. Lepsze beda tez i dobrze napedzone (zrodlo, wzmacniacz, kabel) HD800 bo one nie graja super (wrecz czesto bardzo zle) od tak z samego wpiecia do jako takiego sprzetu, z nimi trzeba sie sporo napocic aby wydobyc ich potencjal, choc mnie by sie nie chcialo bo to dosc droga zabawa.

Alucard

• 2609 / 3812
  • Ekspert
30-05-2018, 23:01
 "I po trzech sekundach, no może po pięciu, kupiłem K701" - ostro :)