To ja polecałem Takstary TS671 jako słuchawki z dobrą średnicą. Ogólnie całkiem udany model zwłaszcza w stosunku do ceny. Przede wszystkim dobra przestrzeń i wciągające średnie tony, fakt, że nazbyt dociążone i przekłamują (wiolonczela brzmi prawie jak kontrabas), ale jest to przyjemne dla ucha. Nie są to słuchawki uniwersalne, głównie przez to, że pozbawione najniższego basu.
Wymyśliłem proste mody poprawiające je w kierunku naturalności, robią się po nich inne, bardziej uniwersalne, ale tracą trochę swojej wyjątkowości. Jednym się te zmiany podobają, inni wolą zostawić tak jak było w oryginale, zwłaszcza jeśli to nie mają być słuchawki do wszystkiego, tylko taka odskocznia.
Co do tematu, to można polecić wiele słuchawek, zwłaszcza po zmodowaniu. Poczynając od najtańszych: Philips SHP3000, SHP5401, SHP2700, Koss KSC75, Maxell Retro DJ, Superlux HD681 (b), HD668b, HD681 EVO MK2, HD330, HD440, Creative Fatality, KPP, CAL Takstary HD2000, Hi2050, TS671, pro80, AKG K520, K530, K540, Shure SRH440, Denon D1100 i pewnie jeszcze cała masa innych.
Osobiście najbardziej sobie cenię zmodowane Fatality (w kategorii półotwarte) i D1100 (w kategorii zamknięte), chociaż ostatnio to i EVO całkiem fajnie się udały.