Dziękuję za poradę. Czyli ten Kontakt PR mogę spokojnie używać? Piszesz, że "po wypłynięciu zostawia żółte plamy". Czyli jak dobrze rozumiem trzeba tego nawalić tyle, żeby wypływał?
Dzisiaj zacząłem rozkręcać pierwszy sprzęt. Przy okazji okazało się że według tabliczki znamionowej wzmacniacz ma 40 lat :). Nazywa się Telos WA-3/40 i był zbudowany w 1973 roku. Czyli wczesny Gierek :)
Jak się okazało w środku nie ma układów scalonych , tylko wszystko połączone drutami.
No i nie było aż tak źle z kurzem jak myślałem, że będzie. Z przodu ma dwie lampy EL 34 Tesla, made in Czechoslovakia. Tak sobie właśnie pomyślałem, że fajnie mieć wzmacniacz z nieistniejącej firmy z lampami pochodzącymi z nieistniejącego kraju :).
Przepraszam, że się tak rozpisuję na temat takiej pierdoły, ale zaczynam właśnie robić to co sobie planowałem tak od pół roku i czuję się jak szczeniak na pierwszej randce :)
Mam plan zrobić z niego wzmacniacz gitarowy dla siebie. Szukałem informacji na ten temat i znalazłem tyle, że chcąc podłączyć do niego głośnik pod styk 30V i 0, powinienem mieć opór minimum 22,5 ohm.
Czy ktoś z Was miał kiedyś w rękach ten wzmacniacz? Czy macie może jakieś rady dotyczące tego wzmacniacza?