>> Gustaw, 2013-08-30 10:53:40
>> magus, 2013-08-30 10:13:23
>(po ostatnim wpisie lana wygląda, jakby sytuacja na froncie lekko się odwracała
>U mnie nic się nie odwraca.
Leszek, przecież to nie o to chodzi
być może faktycznie w twoim systemie nie ma najmniejszej różnicy, a i jest wielka szansa, że różnice, jakie słyszy lan wynikają z różnych nieoptymalnych ustawień, które (być może/najpewniej) znikną, po wprowadzeniu różnych zmian
(albo mu się zwyczajnie wydaje - jak go znam, to bardzo nie sądzę :), ale nigdy nic nie wiadomo, w końcu lan też nie robi się młodszy, o ile mi wiadomo, skleroza i inne dolegliwości po cichutku postępują, etc. :)) )
a mnie chodzi jedynie o to, że jeszcze wczoraj była wielka jazda po tzw. debilach, a dziś, kiedy Marek stwierdził, że słyszy różnice, to reakcje są "cokolwiek" bardziej stonowane...
wsiadanie na kogoś bez pardonu tylko dlatego, że wypowiada się na temat dźwięku z kompa nie będąc wysokiej klasy specem od systemów operacyjnych - piję do fallowa oczywiście (ale i z wielkim szacunkiem do jego wiedzy) - jest moim zdaniem lekkim przegięciem
tym bardziej, że sebna nie zrobił tu akcji pseudomarketingowej w stylu AS - ot, powiedział jak słyszy, może mu się wydawało, może nie, ale to chyba nie jest wielki problem?
nawet jeśli ktoś źle kombinuje, to dopóki nie powie tego na głos, to nie ma szansy, żeby ktoś dysponujący większą wiedzą, albo może tylko inaczej myślący/słyszący, go skorygował
forum służy do rozmowy i nikt nie powiedział, że prawo do wypowiedzi mają jedynie skończeni mędrcy
jak dla mnie problem z obecną sytuacją na rynku audio (i nie tylko) nie wynika z tego, że ludzie kombinują w złym kierunku albo wydaje im się, że coś słyszą, ale że zamiast rozmawiać ze sobą jak ludzie, z szacunkiem i odrobiną refleksji nad opinią dyskutanta, to jadą po sobie jak politycy, na zasadzie "co ty tam wiesz, debilu! przecież miliony ludzi nie wydawałyby kasy, gdyby nie było różnicy", ale i w drugą stronę "siedź cicho kretynie! gdyby to było lepsze, to wszyscy by to kupowali", ewentualnie "baranie! nauka już dawno udowodniła, że..."
dobra, kończę moralizować i czekam na dalsze rewelacje/demistyfikacje w temacie :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Po 2 godzinach sam niemal dałem się przekonać tym naukowcom, byli bardzo wiarygodni. Na szczęście mam inne poglądy". - prof. K. Kik
"To przekracza moją wyobraźnię". - S. Chandrasekhar, laureat Nobla, zwolennik teorii, wg. której cała materia Wszechświata miała swój początek w nieskończenie małym punkcie