Mam Living Audio model CE1aIII i bardzo chwale.
Natomiast obudowa nie jest ze sklejki, tylko z plyty wiorowej. Trzeba je otworzyc zeby sie przekonac.
Bas to najslabsza cecha tych kolumn, tzn nie to ze jest slaby ale troche podbity i rozmyty. Zamierzam dodac do tych kolumn otwory Variovent, moze to poprawi bas. Jestem przyzwyczajony do basu z linii transmisyjnej, dlatego takie duze tluczki w obudowie zamknietej nie sa wstanie zblizyc sie do jakosci basu z falowodu.
Skutecznosc 101db to oczywiscie mega bzdura. Owszem sa efektywniejsze od innych przecietnych kolumn, ale mialem juz sporo glosnikow, ktore podchodza pod 98db i roznica byla slyszalna od razu.
W przyszlosci mam zamiar zbudowac od podstaw obudowe z falowodem dla basu i srednicy. Trzeba rowniez wymienic kondensatory w zwrotnicy, bo nie dosc ze sa niskiej jakosci, to po 40 latach dawno juz powysychaly.
Generalnie warte uwagi paczki, dzwiek naturalny, bez wyostrzen, mozna sluchac godzinami. Smialo napisze, ze maja ogromny potencjal ale trzeba na to poswiecic troche pracy. Za moja parke dalem 300zl, wiec uwazam ze byla okazja, choc jak przegladam archiwum allegro to bywaly ceny od 50zl w gore....