Frank , jakie to ma znaczenie z czego jest wykonana kuchnia? np. MDFy lakierowany na połysk czy fronty fornirowane ( egzotyczne , modyfikowane ) mają często wyższą cenę od mebli z litego drewna. I nie ma to żadnego wpływu na ostateczną cenę mebli mimo że drewno w zakupie jest droższe. Płacisz za modę na takie meble i zaawansowany park maszyn nie ma tu nic do rzeczy . Co do lakierów to chyba przespałeś moment wejścia do unii 1-go maja 2004r i nowe przepisy o ochronie środowiska naturalnego. Trochę sie zmieniło jeśli chodzi o ,, zabójczo tanie woskowania \'\'. Powierzchnia kuchni nie ma wielkiego znaczenia jeśli ma to być kuchnia JEDYNA W TAKIM RODZAJU . ( maja po 6 mb i kosztują po 80 - 100 tyś ) Oczywiście możesz zrobić to sobie sam , wyjdzie taniej...... i prawie tak samo. Problem jest w tym że w Polsce każdy jest lekarzem , elektrykiem , mechanikiem i wie lepiej. Pozwolę sobie wątpić że masz doświadczenie w produkcji bo byś wiedział że każdy producent podaje cenę netto. Jeśli handlujesz to chyba wiesz jaka jest różnica między mercedesem a deawoo , co prawda tym i tym dojedziesz na targ ale jakie wrażenia z jazdy to oceń sam. Wiem że GóREK to może jeszcze nie mercedes ( wiele mu nie brakuje :) ale na pewno nie jest to deawoo. Myślę że nie o to tu chodzi żeby się tu teraz licytować kto ma racje. Każdy może mieć swoje zdanie lecz jeśli nie jesteś zainteresowany tym wyrobem to po prostu ich nie kupuj. Oceniać można wykonanie ale nie styl ( rzecz gustu ) i cenę. To jest handel i to są Jego stoliki i Jego oferta . Akceptujesz albo nie . I tyle. Osobiście uważam że są wykonane bardzo starannie i są warte tych pieniędzy
ps. ostatnio widziałem torebkę za 6 klocków..... dla mnie taka zwykła, ale nie dla mojej pani , rzecz gustu !