>> Gustaw,
Ty masz te mniejsze, 706V graja pewnie odrobinę większym dzwiękiem.
A jakie masz te podłogowe ? Szczerze mówiąc chodzą mi po głowie Electry z berylem. Pewnie je sobie zabiore prędzej czy później do domu na przesłuchanko.
>> 4m,
Najwyraźniej u Gustawa grają już dłużej niż dwa dni. Chyba, ze sie mylę. Gustaw, robiłeś jakieś zakupy sprzętowe 2 dni temu ? :)
Ja sie bardzo miotam z tymi głośnikami i do satysfakcjonującego końca, czy nawet złapania właściwego tropu, jeszcze chyba daleko. Ale lubie jak jest czysto i wyraziście, dlatego Focale były naturalnym wyborem, choć niekoniecznie ostatecznym. Cos jest jednak na rzeczy z tą ich bezpośredniością. Zdaje sie, ze jest w tym odrobine nachalnego jazgotu. Mówiąc szczerze, tak bezradny w sprawie wyboru zabawek grających dawno nie byłem. :)
"Średnica lekko ocieplona, góra nienachalna" to były w tym Heblu, co go na drugi dzień oddałem. Nie chce takiego grania.
Lepiej napisz jakich Ty głośników używasz. Troche tego ostatnio przesłuchałem, ale myslę by jeszcze sprawdzić Audio Physic, albo może Harbeth, (?). Pewnie sobie wezme Proac D1 zeby je z Focalami w domu zestawić.
Jakieś inne wyraziste i czysto grające monitory ?