Jak ja lubię taką "rzeczową" krytykę...
Lampę 6n6p uważam za bardzo fajną. Jej parowaną wersje czyli 6n30p stosuje np. Ancient Audio. Miałem niedawno dłuższa okazję posłuchać Lektora Air\'a ...odtwarzacz charakteryzuje się bdb basem i przestrzenią, uwagi miałem do barw - nieco szarych(choć tylko w porównaniu z 1 odtwarzaczem, będącym dla mnie programem obowiązkowym w tym względzie).... tak się składa, ze jakiś czas temu testowaliśmy też preamp PGA jaki stosuje p. Jaromir i to właśnie on poszarza dźwięk.
Dokładniej PGA nie wytrzymał porównania nawet z Alpsem zbocznikowanym rezystorem...a porównywaliśmy też do lepszych rozwiązań:-)
To tyle o 6n6p...acha ....znajomy ma hybrydkę z driverem na 6n6p - bdb wzmacniacz, w bezpośrednim porównaniu na Mezzo Utopiach wypadł ciekawiej np. od Krella FPB300 ... a wcześniej Krell był porównywany z topowym YBA, Sphinxem....i m.in po tych porównaniach wybrany.
Tka, ze jak czytam że jakas lampa jest be bo be to o można napisać na to ? beeeee ?:-)
Myślę, ze zamieszczony tutaj układ Doede Doumy to jeden z ciekawszych. Przynajmniej mi prywatnie bardzo sie podoba.