Proponuję zajrzeć do elektora 10/97, tam jest układ podobny do tego z wimdehaan.nl - przynajmniej stopień końcowy jest podobny, bo w napięciowym pracuje ecc88 w układzie srpp. Bawiłem się tym kiedyś, grało przyzwoicie, ale ma to też swoje wady. Ukałd pracuje bez sprzężenia zwrotnego i ma bardzo mały DF (co widać w parametrach na stronie wimdehaan.nl - ok 5) i pewnie też spore zniekształcenia.
Przerabiałem to na kilka sposobów i najlepsze rezultaty były po zmianie stopnia końcowego na układ sziklai\'ego - sterujące irf530/9530 i końcowe IGTB (albo irf540/9540 ale z IGTB było lepiej). Dzisiaj lepiej użyć chyba jakichś lateralów na końcu - chociaż buz900 są ciut słabe, lepiej buz900d (tyle że te znowu drogie) i jako sterujących irf610/9610. I jeszcze trzeba wyrzucić kondensator odsprzęgający rezystor katodowy na lampie i zmniejszyć napięcie zasilania, żeby mieć dostateczne duży bias przy rozsądnych ilościach wydzielanego ciepła - przy 2x24V miałem moc trochę ponad 30W na 8ohm.
Nie wiem czy znajdę schemat, bo wzmacniacz gdzieś mi się "rozszedł", ale popatrzę. Stopień końcowy był wzorowany na sziklai\'m z "kompaktowego wzmacniacza" też z elektora (tego, który się tak pięknie wzbudzał), tyle że lewa część z fetami i ich polaryzacją była wzięta z hybrydy.